דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיפורה של קהילת אנשי בה"ד 20 בשנים 2014-2016 בפיקודו של אל''מ עופר עזרד

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 07/08/2015

תאריך האירוע: 2016-01-01

מספר צפיות: 5345


 

סיפורו של עופר

 ממסגר עד משגר

אלוף משנה עופר אזרד מכפר תבור סוגר בימים אלה שנה בתפקיד מפקד בה"ד 20, בית הספר למקצועות חיל החימוש. עופר מספר על הדרך שהוא ומפקדיו עושים כדי להפוך את חיל החימוש לאטרקטיבי יותר עבור הבנים והבנות שלנו שמתגייסים לצה"ל ומחפשים שירות משמעותי, מעניין ובעל אפשרות להתקדם במסגרת הצבאית והאזרחית אחרי השחרור. בראיון ל"עמקניוז" מספר עופר על דור הדיגיטל שמסוגל לעשות מספר דברים בו זמנית ורוצה לעשות ולתרום לעמו ומולדתו.

אלוף משנה עופר אזרד:

"חיל החימוש בהגדרה הוא לא בפרונט, הוא לא הלוחם שבחזית, אנחנו יותר בצל, אבל החיל שלנו זה חיל מאוד מאוד משמעותי.מצד אחד אנחנו חיל טכנולוגי של הייטק ומצד שני לאו טק. אנחנו קוראים לזה "ממסגר למשגר" למעשה לחייל החימוש יש שני צירים מרכזיים אחד זה ציר הנדסי ברמה הגבוהה ביותר. בציר הזה אנחנו מפתחים חיילים שמהנדסים ומתכננים את הכלים הכי משמעותיים שיש כמו המרכבה הנמר וכו'.בציר הזה יש לנו את המוחות הכי מבריקים שמתגייסים לצה"ל. הציר השני זה הציר הטכני שם יש לנו את אנשי האחזקה, אלה האנשים שמאבחנים את התקלות ושמתקנים את התקלות בשטח".

החיים לצד בעל ואבא בצבא

הדובר אלוף משנה עופר אזרד מכפר תבור מפקד בה"ד 20 בסיס ההדרכה של חיל החימוש של צה"ל שסוגר בימים אלה שנה בתפקיד.עופר גר בכפר תבור, במקור הוא מטבריה,  נשוי לאפרת ויש להם 3 ילדים, שניים גדולים והקטן בכיתה א',  עופר מספר על החיים לצד אלוף משנה נשוי ואבא לילדים: "שירתתי בכל מיני מקומות רחוק מהבית. בדרך כלל אני מגיע הביתה בשעות הלילה המאוחרות ולפעמים אני לא מגיע בכלל, אבל המשפחה מבינה את חשיבות התפקיד שאבא עושה. הם נולדו לתוך זה אז הם רגילים, אבל בסך הכול אנחנו מנסים באמת להיות משפחה מתפקדת. אנחנו כמשפחה עושים דברים ביחד, מטיילים בעיקר בסופי השבוע המוקדשים בעיקר למשפחה".עופר בן 46 נמצא 18 שנה בשירות בצה"ל כשאת כולם עשה בשורה של תפקידים, כולם בחיל החימוש עד שהגיע לתפקיד מפקד בה"ד 20.בין השאר היה טכנאי צריח של טנק, יצא לקורס קצינים, היה מ"פ סדנת הטנקים בשמשון, מפקד המכללה הטכנולוגית של חיל החימוש בבה"ד 20, קצין חימוש במלחמת לבנון השנייה, סגן מפקד חיל החימוש של פיקוד מרכז, בוגר המכללה לביטחון לאומי.

חימוש לא מה שחשבת

בתפקידו הנוכחי אחראי עופר על חלון הכניסה של החיילים לחיל החימוש מרגע היותם מלש"בים ועד גיוסם וקבלת המקצוע אותו יבצעו. בבה"ד 20 הם עוברים טירונות של החיל ויוצאים לקורס המקצועי אליו יוכוונו. אמנם בבה"ד 20 יש כ – 72 קורסים שעופר אחראי עליהם אבל מדובר ב – 450 הגדרות תפקיד ותוכניות למידה שחיילי החימוש עוברים כ"א על פי בחירתו.כאמור, חיל חימוש אינו החיל הזוהר ביותר בצבא אבל עופר וראשי החיל עושים הכל על מנת להבהיר לצעירים המתגייסים לצה"ל על איכויות החיל במהלך השירות ולאחר שישתחררו מצה"ל,"אנחנו בחיל החימוש צריכים חיל של ראש טוב וידיים חכמות,  הכוונה היא שצריך שיהיה לו חוש טכני ושיבוא מעולם מוסך, ומצד שני שיהיה לו ראש טוב כשהוא נתקל בבעיות ותקלות בשטח, הוא ודע לתת מענה.

עכשיו הפער המרכזי בעניין הזה הוא שהיום מרבית המתגייסים לחיל החימוש, אני מדבר על 60%, באים מעולם עיוני כלומר הם למדו בבית ספר במסלול הומני ועכשיו אתה מתדרך אותם להיות חיילים בעלי מקצוע טכני. מעבר לזה, בשל הדימוי של החיל האתגר הפיקודי הוא מאוד משמעותי והמפקדים שלנו מאוד מחויבים, מאוד פיקודיים, כאלה שיודעים לשלב ולהביא לידי ביטוי גם את הגברת המוטיבציה וגם את הלימוד העיוני הפרקטי והמעשי.

ביקורי בית טרם הגיוס

הטיפול הוא מרמת המלש"ב מרגע הצו הראשון. כמו שאמרתי, התדמית של חיל החימוש בקרב בני נוער היא לא תדמית של חיל האוויר או של חיל המודיעין ואנחנו צריכים לעבוד קשה בשביל להתגבר על העניין הזה. אז אנחנו שולחים נגדים וקצינים לחייל ולהורים שלו שיסבירו לו את משמעות התפקיד. כשהחייל מגיע  לבה"ד 20 אנחנו עושים הפנינג כזה של קליטה, מפקדים מסבירים את החשיבות של גיוס לחיל ואיזה מקצועות אטרקטיביים יש לנו ומה החיילים יעשו בשירות הצבאי, כי בסוף אני הולך לתת להם מקצוע. אנחנו שמים דגש גדול על מורשת קרב, אנחנו עורכים ארוחות חגיגיות בימי הגיוסים ומסבירים להם את חשיבות התפקיד שלהם ודברים משמעותיים בעשיה שלהם, אנחנו עורכים ימי הורים בבה"ד, אנחנו עושים להם ממש תצוגת יכולות של האמצעים האלה, ממש פיזית עולים על הכלים האלה ומעבירים אותם תנועה, עושים יכולות חילוץ וכל זה בשביל להסביר להם מה יש לעשות. אנחנו מעבירים אותם בביתן המורשת, מספרים להם על מלחמות העבר שחיל החימוש עשה וכמה הוא היה חשוב,  מעבירים המון המון תכנים בשביל להחדיר בהם מוטיבציה ולהסביר להם שקיים פער מאוד מאוד גדול בין מה שהם חושבים שזה חיל חימוש לבין המציאות האטרקטיבית של מי שמגיע לחיל.

מקצוע לחיים – פרנסה טובה

מעבר לכל אלה, כל מי שרוכש אצלנו מקצוע יש לו ניסיון תעסוקתי, בעיקר למי שממשיך בקבע. בנוסף יש לנו פרויקט שנקרא "מקצוע לחיים".כל החיילים הטובים במקצועות הליבה שלנו יוצאים לחודש בשנה לתעשייה, הם עובדים בתעשייה, הם מקבלים שכר חודש בשנה, 3 שנים 3 חודשים, אחר כך מי שירצה להמשיך בקבע ימשיך בקבע ומי שירצה לצאת לתעשייה ימשיך לתעשייה.יש לו כבר מקצוע, יש לו כבר מקום עבודה, וכל זה על מנת למשוך ולחבר את החיילים למקצוע הצבאי ואחר כך למקצוע אזרחי, הפרויקט בשיתוף משרד הכלכלה".עופר וצוות ההדרכה של הבה"ד לא מסתפקים ברצון להסביר לחיילים על האטרקטיביות של החיל, אלא עושים הכל על מנת להתחבר לדור הסלולר והדיגיטל המתגייס לחיל בימים אלה: "אחת מהסוגיות שאנחנו עוסקים בהם בימים אלה, זה להבין את היכולות של העולם הדיגיטלי של הילדים בתכנים דרך האייפון, שילמדו באופן עצמאי. אנחנו מבינים שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו לרצונות וליכולות הלמידה שלהם ואנחנו עוסקים גם בזה.לתת להם ממש אפליקציות ושימוש בטאבלטים ואנחנו עושים הכל בשביל להפוך את הלמידה ללמידה חוויתית שמתאימה לבני הדור הזה.

 דור הדיגיטל

הדור היום הוא מפונק יותר, זה דור ששואל את עצמו רגע מה יצא לי מזה שאגיע לחיל החימוש ? מה אני יכול להרוויח מזה? אבל מצד שני זה דור מאוד מחוייב ,זה דור מאוד אינטליגנטי, זה דור שברגע שהוא מקבל משימה הוא מבצע אותה על הצד הטוב ביותר.יש להם יכולות,  הם יכולים לעשות גם וגם וגם. יש לנו היום מסלול של עתודה טכולוגית שבו תלמידי תיכון מוכשרים לחיל עוברים יג' יד' ומתחייבים לחתום לפחות שנה וחצי מראש.אנחנו בסוף יב מאתרים אותם, אפילו מממנים את לימודי ההמשך לכיתות  יג' ,  יד' ואחר כך מגייסים אותם גם בוגרים יותר אבל גם מכוונים יותר והם באים ברמה האיכותית ביותר. (הכתבה מתוך העיתון עמק ניוז )

 

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

כניסת חברים