דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

 

סדנת קלע

סדנת החימוש קלע שכנה ברמת הגולן בכפר קלע סמוך לישוב מסעדה.

הסדנא הוקמה בשנת 1974 והמ"פ הראשון שהופקד על הקמת הסדנא היה סגן שלום זהבי ז"ל.

מספר שמעון אמסלם שהיה ממקימי הסדנא כי בהתחלה פשוט לא היה כלום. אנשי הסדנא השתלטו על מספר מבנים נטושים והפכו אותם למשרדי הסדנא, את הרכבים תיקנו על כבישי הכורכר ולאט לט התחילו לבנות בכוחות עצמם את היחידה כבסיס צבאי. בהמשך יחידת הבינוי מראש פינה בנתה שני סככות עבודה. בחורף אי אפשר היה לעבוד בגלל הבוץ הכבד ובקיץ מהאבק הקשה. איש מילואים שהיה מנהל מחצבה סמוכה התחיל לתרום מלט והנגדים והקצינים בנו בעצמם את משטחי הבטון, וכך לאט לאט במשך שנים בנו את משטחי העבודה , שבילי הבסיס ומתקני הרווחה לחיילים. בהמשך הותר לפרק סככת עבודה בעמק בית שאן ואנשי החימוש נסעו , פירקו את הסככה ובנו אותה בסדנא.רנ"ג שמעון אמסלם היה סגן מפקד הסדנא ומנהל העבודה במשך כל השנים עד פרישתו בסוף שנת 1997 וסגירת הסדנא. הסדנא טיפלה בכלי הרכב והגנרטורים בגזרה.

רס"ן אלי יפרטובניק מפקד סדנת קלע האחרון בשנים 1995 – 1997  מספר על הסדנא

סדנת קלע היא סדנה שהייתה למעשה הכי צפונית בגזרת סוריה, הם נתנו מענה לכל הגזרה ובייחוד ל 769 ולכל היחידות הסדירות. הסדנה הייתה סדנה ייחודית, סדנה קטנה שטיפלה ברכב, בצב"ם ובקשרים שהיו פזורים בכל מיני מקומות ברמת הגולן. מה שהיה ייחודי בסדנה הוא שהיה בה אווירה מאוד משפחתית, חלק מהחיילים ששירתו שם היו עם בעיות בבית או בעיות אישיות. כולם ידעו שבסדנת קלע יש נגדים וקצינים מאוד טובים ותומכים וזאת הייתה התחושה והשם של סדנת קלע. וכל חייל חדש שהגיע לסדנה, בעיותיו התגמדו והוא הרגיש שהוא בתוך משפחה.

הסדנה הייתה בנויה מפחונים, גם הסדנאות טיפולים וגם המגורים, התנאים בקלע לא היו פשוטים אבל בכל זאת האווירה המשפחתית שהייתה שם הרימה את החיילים והם עבדו כמו שצריך. בחורף התנאים היו מאוד מאוד קשים, היה שם קר, הסדנה ממוקמת למרגלות הר החרמון. למרות כל הקושי הסדנה עמדה בכל המשימות שהציבו לה ובתכנית העבודה.כל יחידה שהגיע לקו ידעה שבכל זמן שהם יגיעו לקלע הם תמיד יקבלו את הטיפול הראשוני כי הם ידעו שהם שם בשבילהם.

רוב הנגדים ששירתו שם גרו בקריית שמונה. מנהל העבודה הראשי היה שמעון אמסלם שהוא למעשה מאבני היסוד של הסדנה. הצוות בסדנה מאוד אהב לשרת בה, אלי מספר שבכל הפסקת צהריים הם היו משחקים כדורגל עם החיילים. בסדנה היו עושים טיולים משותפים, ערבי יחידה משותפים ואלי מספר שהוא מאוד מאוד נהנה שם. בימי חנוכה הייתה תחרות בין הסדנאות על מי שבונה את החנוכייה הכי יפה ומרשימה וסדנת קלע מאוד השקיעה בחנוכיות ואף זכו במקום הראשון שזאת הייתה גאווה מאוד גדולה כי הסדנה הייתה קטנה והם זכו בכל זאת. הסדנה זכתה להרבה הערכות מהסמג"ד והמג"ד. בסדנה תמך ארגון "נוצרים ידידי ישראל" בכך שנתן מתנות לחיילים בחג או שעזרו לחיילים בודדים ולפעמים גם עזרה להם בפאן הכלכלי.

בשנת 1997 החלו קיצוצים בצה"ל וסידור וארגון מחדש של היחידות ולצערו הרב של אלי החליטו על סגירה של סדנת קלע. אלי היה המ"פ האחרון של סדנת קלע. החיילים ששירתו בסדנה התפזרו לסדנאות אחרות ביחש"מ אבל תמיד היה להם את הפינה החמה של סדנת קלע שהם יזכרו אותה להרבה שנים.

מפקדי הסדנא

1974 -  שלום זהבי

1976 - עופר חיים

1981 - קיסר אבי

1983 - למפל משה

1984 - מוריס מיכאל

1986 - סמי זגורי

1987 - אמיר גל

1988-1990 יגאל שמריהו

1991 - זבטני יחיאל ז"ל

1995 פורטיבניק אלי - סגירת הסדנא

 




חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

כניסת חברים