מאת: ניסים קלו
תאריך עלייה לאתר: 08/09/2022
תאריך האירוע: 2006-06-15
מספר צפיות: 535
מסלול צבאי:
מסלול הקבע הצבאי שלי:
- מצל"ח 6800 בתור סגן מפקד ב.מ גפן.
- קצין רק"ם ורכב, אוגדה 192
- קצין חימוש, חטיבה 500, עליה השלום, באוגדה 162, גדוד 195
- קצין חימוש בחטיבת מילואים, חטיבה 264
סיימתי את תפקידי בחטיבה 264, ופניתי ללימודים אקדמיים. שבתי לקריירה צבאית, ושירתי בתור:
- קצין טנ"א, פיקוד העורף, יחידת חילוץ והצלה.
- קח"ש חטיבה, אגד 282
- רמ"ד אחזקה, פצ"ן
- ראש ענף האחזקה במרכז ההובלה, אוגדה 143
- השתחררתי בשנת 2016 בדרגת סא"ל.
מהם האירועים המרכזיים שעברת במהלך השירות:
אתמקד בזמני באגד 282, בדגש על מלחמת לבנון השנייה שארכה 52 ימים.
מפקד האגד באותה התקופה היה דוד סויסה. היינו האגד המרכזי שפינה את היישובים מעזה, ונערכתי במשך חודשים לביצוע הליך זה. הייחודיות שהייתה לאגד שלנו בפינוי עזה הייתה היכולת שלנו להפוך אוטובוסים, מה שביצענו באמצעות אושקוש רק"ר, איתו גם ביצענו אימונים ארוכים למטרה זו בדיוק.
האירוע המרכזי שקרה לנו כאגד בתקופת מלחמת לבנון השנייה היה כניסת כוחות שלנו ללבנון. התבצעה חציית גבול מאוד מורכבת של משגרים למקומות ספציפיים עם תומ"תים. ידענו על המלחמה מראש, היא לא תפסה אותנו לא מוכנים. נערכנו, היינו מאוד מסודרים.
דבר שני מרכזי שעברתי במהלך השירות הוא הפעלת גדוד 334 באופן מקצועי בפעם הראשונה. זו הייתה גם הפעם הראשונה שנערכנו לתת מע"מלים.
אירועים אחזקתיים מורכבים מהמלחמה:
אחד הדברים הקריטיים במערך האחזקה היה השאלה: מה עושים כשמשגר תקול באמצע ירי מבצעי? לא מספר פעמים צוותי אחזקה של 334 הגיעו דקות ספורות לפני ירי כדי לשפר ולתקן את התקלות. אני חייב לציין לשבח כי מערך האחזקה התנהל לפי תורת הלחימה ברמה הגבוהה ביותר. אני זוכר שכל תקלה שהייתה במערך האחזקה נפתרה כמו שצריך, ולא הייתה לי שום דילמה מקצועית. באותה תקופה הייתה את יחידה 5100 שעזרה לנו לתת מענה במערך האחזקתי. מעבר לכך, האתגרים האחזקתיים העיקריים היו החלפת קנים, ואספקת תחמושת הייתה הליך מורכב. גם לא פעם נכנסנו למיגון כי היה ירי לכיווננו, למזלנו הוא היה לא מדויק.
כמה משמעותי היה מערך החימוש בזמן המלחמה?:
למדנו את המערך היטב, והערכנו את החשיבות של זמינות. לפיכך, היינו זמינים בכשירות שיא 24/7, גם אם השעה 2 בלילה, אין מצב שאנחנו לא בכשירות שיא. אנשים היו חדורי מטרה ומוטיבציה, האגד כל הזמן היה שותף וזה עזר לאנשי האחזקה בסיפור הזה. במהלך המלחמה חשבנו על רעיונות יצירתיים, למשל השתמשנו באלפ"ות לטובת תגבור של חלקי חילוף. אחריי זה התחיל הסיפור של להכיר באנשים שלנו כלוחמים ולא כתומכ"לים.
טיפים לקצין טנ"א בהסתכלות אחורה :
- תכיר את האופרטיבי ותשלוט בו. - ההכנה המקדימה היא הצמדות לפק"לים. מה שהכי מפחיד אנשים הוא שבמצב חירום הם ייאלצו להמציא את הגלגל מחדש, אז לא צריך להמציא שום דבר מאפס, הכל כבר קיים, מסודר ומאורגן בפק"לים, וכדאי להקדיש חצי שעה כדי לקרוא אותם ולנצל את ארגז הכלים הזה שיש לנו. זה מכניס לפרופורציה ומקנה סדר ורוגע, ויביא לך ביטחון מאוד חזק שאתה שולט באירוע.
- טיפולים בזמן - כמערך האחזקה הקפדנו על תיקונים יסודיים ושוטפים שהוכיחו את עצמם ברמת הכשירות של המכשירים. אצלנו לא עבדו בגישה של אחזקת שבר, "מתקלקל-מתקנים", אצלנו עבדו לפי אחזקה ייזומה שהוכיחה את עצמה בדיעבד במשמעות הגדולה שלה בשדה הקרב וביום הפקודה עצמו.קציני טנ"א צריכים לתת מענה לטיפולים אינטנסיביים ולא לוותר עליהם. אלו לא סיסמאות- לא לוותר על גרגיר.
- הכי חשוב - השתמשו בכלים הכי טובים. אם לא תדאג שיהיו לך 2 דברים: כ"א וחלפים, איבדת את הכל. כמות החלפים שהייתה לנו הייתה מטורפת, לא היה חסר לנו כלום. המחסנים היו מצוידים בכל טוב. עדיף שבביקורת יעירו לך שיש לך עודפים ולספוג את הביקורת מאשר לשלם על כך שלא היו לך מספיק חלפים אח"כ, בשדה הקרב. אל תהיה חסר בתקן!
תמונות של דרור מהשרות