דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

"מתחילת המלחמה חילצנו ותיקנו עשרות כלים, ויותר מ-70 אחוז מהם כבר חזרו לכשירות מלאה", אמר רס"ב ארז, מפקד מחלקת הטנקים באגד טנ"א ארצי

ברוכים הבאים ל"בית החולים לטנקים" כשרק"ם נפגע, בין אם זה טנק, נגמ"ש או D9 - הם מיד מזנקים לסייע. בזמן הקצר ביותר הם מחלצים, מתקנים, ומחזירים לכשירות כלי שנפגע. יצאנו לפגוש את חיילי הטנ"א ושמענו איך מטפלים ב"מפלצות" ששוקלות עשרות טונות - גם תחת אש

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 26/11/2023

תאריך האירוע: 2023-11-25

מספר צפיות: 387


הילה גד, מערכת את"צ - כתבה באתר צה"ל

השטח החולי שמשקיף על עזה עמוס בחיילים מתרוצצים ורק"מים הרוסים למחצה. אנחנו מסתובבים בין הנגמ"שים, הטנקים ודחפורי ה-D9, כשטנק פגוע עושה את דרכו לעברנו מהרצועה. מיד מסתערת עליו קבוצה שבידיה כלי עבודה. 

אותם החיילים הם אנשי הטנ"א (טכנולוגיה ואחזקה), שתפקידם לתקן את הכלים הכבדים, ולהחזיר אותם לחזית בזמן הקצר ביותר. השטח בו הם פועלים נקרא הנפ"ח, נקודת פינוי חימושית, אשר מאז תחילת הלחימה משמשת כ"בית חולים לרק"ם". מפרוץ המלחמה, בכל צק"ח ישנה נקודה כזו.

לצפיה בראיון המצולם - לחצו על הקישור

כבר יותר מ-40 יום שהם מחלצים את הרק"מים שנפגעו, מתקנים אותם, שולחים אותם בחזרה וחוזר חלילה. "ברגע שכלי מגיע, כל החיילים והנגדים שנמצאים פה קופצים עליו", מסביר רס"ם ביסאן, אחראי בוחני טנקים בצק"ח 7, "על הטנק שהגיע לפני כמה רגעים למשל, כבר עובדים, ותוך שלוש שעות נחזיר אותו לשטח, פנימה".

יש מקרים בהם הרק"ם נפגע בתוך הרצועה, וצווי הטנ"א צריכים לחלץ אותו אל הנפ"ח כדי להתחיל בתיקון, ולפעמים אפילו לתקן אותו תחת אש ותוך כדי לחימה. "יש לנו נמ"ר אחזקה, בו נמצאים מומחים שחוברים לכוחות הלוחמים, ואנחנו עושים תורנויות בינינו מי בפנים ומי בחוץ", מפרט רס"ם ביסאן, "כשהייתי בפנים היה לי מקרה של טנק שנתקע בעקבות שריפה, הגענו לחלץ אותו ותוך כדי ירו עלינו RPG. בזמן שהטנקים שמסביב חיפו עלינו, הצלחתי להתניע אותו ולחלץ אותו מהאזור". 

אבל לפעמים יש מקרים בהם התקלה חמורה יותר, ויש צורך בתיקון מורכב. לטובת אלה פועלים מספר מוקדים: המש"א, מרכז השיקום והאחזקה, שמתקן את התקלות החמורות ביותר בכלל כלי הרק"ם, והמחלקה לתיקון טנקים באגד טנ"א ארצי, שמתמחה בכלי זה, ולכן אליה מגיעים רוב הטנקים הזקוקים לתיקון מורכב. 

במקרים המעטים בהם לא ניתן לתקן את הרק"ם, חיל הטנ"א לא מבזבז את החלקים האיכותיים שלא נהרסו - ומשתמש בהם כחלקי חילוף ברק"מים אחרים שזקוקים לתיקון.

"בשגרה אנחנו אחראים על הטיפולים התקופתיים של הטנקים, אבל בחירום אנחנו קופצים לכל מקום שצריך אותנו - בצפון או בדרום", מבהיר רס"ב ארז, מפקד מחלקת הטנקים באגד טנ"א ארצי, "מתחילת המלחמה חילצנו ותיקנו עשרות כלים, ויותר מ-70 אחוז מהם כבר חזרו לכשירות מלאה. אנחנו חלק בלתי נפרד מהמערכה, ואם לא נהיה שם - הכלים לא ייסעו".

 

חיפוש מידע

כניסת חברים