מאת: ניסים קלו
תאריך עלייה לאתר: 16/11/2023
תאריך האירוע: 2023-11-15
מספר צפיות: 449
מזג האוויר החורפי מאתגר את לוחמי צה"ל ברצועה, אבל לא עוצר אותם • תא"ל אריאל שימה, קצין טכנולוגיה ראשי, מבהיר: "רוב הכלים שנפגעו חזרו למעגל הלחימה" • מנצחים גם את גנרל חורף
מזג האוויר הסגרירי שנחת על ישראל לא אמור היה להפתיע אף אחד, אך הוא יוצר אתגר חדש ולא פשוט בהכרח לכוחות המתמרנים ברצועת עזה, ולכוחות הרבים שערוכים לקראת לחימה אפשרית בגבול הצפון.
"אנחנו נלחמים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה, ועוסקים כל הזמן בפעולות כדי לשמר את יכולות האמל"ח בתנאי מזג אוויר מאתגרים. ייתכן שמזג האוויר עוד יאתגר אותנו, אבל אנחנו עובדים קשה כדי לתת לזה מענה", אומר תא"ל אריאל שימה, קצין טכנולוגיה ואחזקה ראשי, בשיחה עם "ישראל היום".
"אנחנו מכינים את עצמנו לשמירה על כשירות אמצעי הלחימה, מאספקת שמנים לרובים ועד שחרור פתחים בכלי הרק"מ, כדי שהגשם ייצא החוצה ולא יישאר בתוך הכלי כמו בריכה. מובן שיש מרכיבים שמשפיעים על הלחימה, דוגמת תנועה בשטח בוצי לעומת שטח יבש, ואנחנו עובדים על זה קשה. יש מקרים שאנחנו משפיעים על הציר המבצעי כדי לא להכניס את עצמנו למצב של שקיעת רק"מ בשטח".
"נמשיך עד הניצחון"
החורף, מבהיר תא"ל שימה, לא יעצור את הכוחות בשום פנים ואופן. "אמצעי הלחימה בצה"ל בכשירות גבוהה מאוד, ואנחנו מוכנים לכל פעילות בכל גזרה, מול כל אויב ובכל מזג אוויר. אנחנו משתדלים להיות מוכנים לכל תרחיש מבצעי - רב־זירתי ורב־זרועי, בדרום, בצפון ובאיו"ש. אנחנו נמשיך עד הניצחון ולא עוצרים בשום פנים ואופן".
מאז 7 באוקטובר פועלים בחיל הטכנולוגיה והאחזקה, שבעבר נקרא חיל החימוש, באופן אינטנסיבי כדי לאפשר את התמרון בשטח. כוחות של החיל פועלים בתוך הרצועה לצד הלוחמים, מתקנים כלים תחת אש ומחזירים אותם לשימוש אם אפשר לעשות זאת.
"שמנו לעצמנו למטרה להחזיר ללחימה את כל הכלים שנפגעו, כולל אלו שנפגעו קשה. כל כלי שנפגע במהלך הלחימה יחזור לקרב. יותר מ־50 אחוזים מהכלים שנפגעו בצורה משמעותית תוך כדי לחימה, כולל פגיעות ממטענים ופגיעות נ"ט, חזרו למעגל הלחימה".
הכלים המשוריינים בולטים מאוד בתמרון, ובהם הטנקים, הנמ"רים והאיתנים. בשבועות האחרונים, לצד ההצלחות הפנומנליות, היו גם מקרים שבהם כלים ולוחמים נפגעו ממטענים ומירי נ"ט. תא"ל שימה אומר כי כל מקרה שכזה מתוחקר לעומק.
"מערכת 'מעיל רוח' מצילה חיים, אבל כמו כל מערכת היא לא הרמטית במאה אחוז. כל אירוע של פגיעה ברק"מ - ולא משנה ממה הוא נפגע - מתוחקר לעומק, ואנחנו לומדים ממנו לקחים ומיישמים אותם מייד".
בחיל הטכנולוגיה והאחזקה, מסכם תא"ל שימה, נחושים לאפשר לכוחות הפועלים לבצע את מלאכתם בדרום ובצפון, ואף מסכנים את החיים כדי לעשות זאת.
"האנשים שלנו חדורי מוטיבציה ומוכנים לסכן את חייהם. החיילים והחיילות, המפקדים והמפקדות, בסדיר ובמילואים, חדורי עוצמה בלתי רגילה. פגשתי חיילים ומפקדים בתוך התמרון, שחלקם לא עברו הכשרה של לוחמים, ושעומדים ומסכנים את חייהם כדי לאפשר את המשך התמרון כמתוכנן.