דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיפורה של סדנת נפח בשנים 1994 - 1995 מפי מפקד הסדנא רס"ן אילן קרן

קישור לאלבום התמונות האישי

מאת:

תאריך עלייה לאתר: 28/07/2020

תאריך האירוע:

מספר צפיות: 1045


מבנה ארגוני

מפקד סדנת נפח רס"ן אילן קרן מספר על תקופתו  ( ינואר 1994  עד ספטמבר 1995)

מ"פ נפח אילן קרן השתחרר בדרגת סגן אלוף בנפח, באותה התקופה דרגתו הייתה רב סרן, התחיל את התפקיד בינואר 1994 וסיים בספטמבר 1995. הגיע ממערכת בסיס, בהשכלתו מהנדס , היה מהמהנדסים הראשונים שהגיעו לשדה, בזמנו קחש"ר אמיר שגיא רצה לראות מהנדסים בשדה וניתנה לאילן ההזדמנות להגיע בחזרה למערכת שדה שמאוד רצה להגיע אליה בחזרה, היה קודם לכן קצין חימוש גדוד וממח"ג . אילן אומר כי הייתה לו הזכות להיות מפקד הסדנה בנפח. כקצין חימוש גדוד 77 שישב לא רחוק מהסדנה וקיבל שירותים מהסדנה. התפקיד מ"פ בסדנת נפח היה בשבילו בגדר חלום כמי שקיבל שירות מהסדנה, חלם להיות מפקד הסדנה וזו הייתה הזדמנות נהדרת. סדנת נפח הייתה סדנה מיוחדת, אחד הדברים שאילן הולך איתם מהתקופה הזו ועד היום בשירות הצבאי שלו זה התפקיד שהשאיר בו חותם כמ"פ נפח.

אחד הדברים שמאפיינים את הסדנה, כל דבר שיכולת לחלום שאתה רוצה לעשות כמפקד, יכולת לעשות לדבריו של אילן זו פשוט הייתה יחידה שכל דבר שרצית לעשות, שהסתכלת קדימה ואמרת אני רוצה להוביל לשם, ידעת שהאנשים שלך יהיו איתך ויעזרו לך להוביל את היחידה למקום שתרצה. התקופה שלו כ- מ"פ היא התקופה שצה"ל שהה באיזור ביטחון בלבנון אומנם לא הייתה סדנה שישבה באזור הבטחון בתקופה ההיא ליחש"מ 703 היו שלוש סדנאות שבאופן פורמלי נתנו תמיכה למה שנקרא אז קו סגול ובלחימה בתוך לבנון. סדנת בירנית בגזרה המערבית וסדנת קרית שמונה סדנת רכב בגזרה המזרחית , סדנת בית הילל נתנה מענה בתחום הרק"ם בכל הגזרות ושלוש סדנאות ברמת הגולן- סדנת קל"ע בצפון הגולן, סדנת צנובר שיושבת בדרום הגולן וסדנת נפח שהייתה סדנת רק"ם הגדולה בגזרה והיא תמכה גם בבית הילל ובקו הסגול לדוגמא לא הייתה מנועיה בבית הילל וכשהיה צריך להחליף למנוע ממסרת או כל דבר שמורכב יותר בתחום המנועים, מנועי טנקים אז הדברים הגיעו אלינו וזה היה אחריות שלנו לוודא שיש מלאי מנועים  תקינים בקו סגול.

הוא זוכר שישב עם הדוחות האלו והסתכל על מלאי מנועים גם בבית הילל וגם בנפח וכמובן לוודא שבית הילל מסוגלת לבצע את המשימות בעזרת תמיכה של נפח וכיתות של נפח שנותנות מענה בתוך רצועת הביטחון. הסדנה בתקופה ההיא נגעה למעשה או תכנתה את כל סוגי הטנקים בגזרה וכל פעם הייתה מגיעה חטיבת שריון אחרת או להתאמן ברמת הגולן או להחזיק קו סגול. מדברים על תקופה ש500 ו401 היו על מד"חים וחטיבה 7 היו על מרכבות סימן 2 , 188 הייתה יחידת הקליטה של מרכבות סימן 3. ההופעה הראשונה של אחזקת השדה של מרכבות של סימן 3 הייתה בתקופה של אילן. שנה או שנתיים לפני נכנסו סימני 3 ל188. מעבר לטנקים התעסקנו גם בתומ"תים , למעשה תותחי 155 קיבלו אחזקה בכל פיקוד הצפון על ידי סדנת נפח, הגענו למצב שתוכנית העבודה, סדנה קדמית התפקיד שלה הוא אחזקה בדרג ב' אבל כדי לתת נפח עבודה ומשמעות לשהייה של אנשים כי אין כל הזמן תקלות דרג ב' אז החלטנו שיהיה גם תוכנית עבודה של טיפולי ג' וחלק מהדברים שעשינו זה טיפולי ג' לרוכבים אבל אז במקביל צה"ל פתח את לאינה דויאר* ועיקר הרוכבים שהיו צריכים להגיע לטיפולי ג' הלכו לשם, תכנית העבודה שלנו נפלה מעשרות כלים בשנה למספר בודד של כלים בשנה, חיפשנו להביא עוד עבודה לסדנה, היה לנו כח אדם, היה המון רצון, לנגדים ולחיילים היה אש בעיניים, רצו לעשות דברים משמעותיים.

אילן זוכר ביקור של זכריה חי של המחש"פ שהיה שלושה חודשים בתפקיד, אמרתי לו שאני רוצה להתחיל לעבוד עם כלי שאנחנו לא מכירים, הסתכל על קצין הרכב הפיקודי ואמר לו מה אתה אומר? והוא אמר סדנת נפח כל מה שתביא לה היא תדע לעשות. הוא נתן פקודה ולמחרת בבוקר הביא לי אכזרית, בשער הסדנה חיכתה לי האכזרית אמרתי לו המשח"פ אני רק מבקש, תנו לנו ללמוד עליו בברית הראשונה אל תשתגעו לנו נורמת שירות, מה שיהיה אחרי אני מוכן להתחייב על כל דבר שעושים וכך היה, ישבנו צוות נגדים ממחלקת הרוכב, חילקנו משימות מי אחראי על מה, היו לי קצת קשרים מהתפקידים הקודמים שלי במש"א, התעסקתי עם בניית אכזרית, שלחתי את הנגדים למש"א וחיברתי אותם אל מקורות הידע הם היו בליין כמה שבועות ולמדו, כשהם חזרו חזרה אמרתי להם שהם מתחילים לעשות טיפולי ג' ואני זוכר סיטואציה שלא היה לנו לדוגמא עמדת הרצה לחט"כים של אכזרית, קראתי לאחראי המסגר ולחשמלא, נתתי להם את המשימה, אמרו לי המ"פ תן לנו שבועיים ואנחנו  מפתיעים אותך. אחרי שבועיים לא שאלתי אותם כלום, אני חושב ששבועיים פחות יום קראו לי למנועיה, עמד שם סטנד שחט"כ אכזרית עליו ואני זוכר שהם אמרו לי המ"פ תן סטרטר וחטיבת הכח הייתה עמדת הרצה לחטיבת כח אכזרית וזה משהו שמשקף את רוח הצבא , תן לאנשים משימות, תגיד מה אתה רוצה והם יביאו לך מה שאתה צריך. ככה זה היה בסדנת נפח, כל מה שיכלתי לחלום עליו, כל מה שאנחנו רוצים לעשות אש בעיניים מהנגדים. אני זוכר שבשיחה המקדימה שאלו אותי אם אני זוכר נגד מסויים ואני חושב שאם הייתי יכול לקחת אותם לכל תפקיד שעשיתי אחר כך, הייתי מתברך בזה. בסדנת נפח היו 32 נגדים מהמצויינים שהיו בחיל החימוש ואולי בכל הצבא. חושב שבאמת התברכנו בנגדים כאלו, מהמצויינים  שהיו בצבא. גם חיילי הסדנה, חיילים מזהירים שחלקם התפתחו לנגדים, פעלו לרוח הזאת כיוון שהתמלאו בה.

לראות כלי תקוע זה לא משנה איפה, מתי, יחידה שצריכה סיוע אין יום ואין לילה, קיץ חורף, גם שהחורף ברמת הגולן יכול להיות אכזרי מאוד. אתה רואה את החיים של סדנת נפח יחד עם חיילי השריון, התותחנים עובדים בקור, בשלג בחרמון, בלבנון, בכל מקום אחר כדי שהכלים האלו יהיו תקינים. היו לנו נגדים שהיו אחראים על תחומים מסוימים והיו מעדכנים אותי במוצאי שבת, הם יצאו למשימה בשבת כי קראו להם, הייתה תקלה באיזה שהוא מוצב כזה או אחר וביום ראשון זה היה מדווח בתפ"י שיש עבודה. האנשים ביחידות ידעו שלא צריך את הבירוקרטיה של הסדנה, טלפון לנגד, לטלפון האישי או הביתה כי לא היו לכולם פלאפונים באותה התקופה אך ידענו להשיג זה את זה, המשימות בוצעו, הרבה פעמים היו מדווחות אחרי שהן בוצעו. זה רוח הסדנה, יצא לי להתברך בתקופה ההיא כמ"פ בנפח לימים היא נסגרה, אני יכול להבין את הצורך בריכוז המשאבים במקום אחד, בשיפור, בייעול השירות ליחידות וזה בסדר גמור כי צריך תמיד לחשוב קדימה. אני חושב שבאמת סדנת נפח היא אבן דרך מאוד משמעותית בתולדות חימוש פיקוד הצפון ובחיל החימוש בכלל.

מטה סדנת נפח

אנשי הקבע ששירתו בסדנת נפח בתקופה זו

שמעון איבגי - חמש צריח

@alt@

דורון מדמון - חמש רוכב

@alt@

  יוסי חסין - מסגר

@alt@

צ'רלי אדרי - מכונאי רוכב

@alt@

אביטן אלי - מכונאי רוכב

  @alt@

אלברט מויאל - אחראי מחלקת מנועיה

איציק חזות - אחראי מחלקת חשמל עזרא קריף - מכונאי רוכב

אורן צוברי - אחראי מחלקת תפ"י

@alt@

אלדד תותיה - בוחן מכונאות רק"מ ביחש"מ

סולומון רפאל - מחסן חלפים

הנגדת יפה מלכה - רכזת כ"א

@alt@

מומי ניסים - בוחן מכונאות רק"מ ביחש"מ

דוד ג'ינו - בוחן מכונאות רק"מ

בני מדר - אחראי מחלקת בוחנים

@alt@

שמעון כהן - אחראי מחלקת רוכב

@alt@

ויטלי רפאלוב  - אחראי מחלקת מנועיה

@alt@

דני אלמקיס - אחראי מחלקת מכונאות טיפולי ג'

מוטי אסרף - מכונאי טנקים

@alt@

שי רוטנברג - חמש צריח רוכב

יהודה לחמני - מכונאי טנקים

 

חיים נידם - אחראי מחסן חלקים

@alt@

צבר אלוס - אחראי מחלקת צריח

@alt@

משה וקסלסלט - מכונאי טנקים

יחיאל אילוז - קצין רכב

@alt@

יוסי אזרזר - מכונאי טנקים(בוחן מכונאות רק"מ)

@alt@

כרמל אהרון - נגד משמעת

אפרים מור - מנהל עבודה רק"מ

@alt@

מישל אלקסלסי - מסגר

@alt@

עמרם כהן - אחראי מטבח

מוטי טוביאנה - מסגר קלופפר אלכס - בוחן מכונאות רוכב

@alt@

משה וקנין - אחראי מנועיה

מור חיים - אחראי מחסן חלפים

@alt@

ג'קי אמר- מכונאי רוכב

@alt@

משה אוחיון - אחראי מנועיה

@alt@

ניסים בן מרגו - אחראי מסגריה

@alt@

יעקב דאודי - אחראי תפ"י

 

חיפוש מידע

כניסת חברים