דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיפורה של סדנת בית הילל בשנים 1999 - 2001 מפי מפקד הסדנא סא"ל שי לוי

קישור לאלבום התמונות האישי

מאת: ירון נחושתן

תאריך עלייה לאתר: 30/11/-0001

תאריך האירוע: 2001-01-01

מספר צפיות: 876


המבנה ארגוני של הסדנא בתקופה

סיפורו   של שי לוי כמפקד סדנת בית הילל

שי היה בדרגת סרן כשהגיע לסדנת בית הילל, שירת שם כמפקד הפלוגה משנת 1999 עד שנת 2001. בתחילת התפקיד המג"ד שלו היה אל"מ דודו אלמקיס ואחריו תא"ל אליעזר בן הרוש. סדנת בית הילל נתנה מענה בתחום הרק"ם והצמ"ה בגזרת רמת הגולן וגם חוליות שנשלחו ללבנון, בנוסף הם גם טיפלו בכלים של צד"ל. בסדנה הייתה מחלקת רק"ם שזה בעיקר חוליות ומנועיה, מחלקת נגמ"ש, מחסן ומחלקת צמ"ה פיקודית כולל טיפולים של תכנית עבודה וחוליות. היו בערך 70 אנשים ששירתו בסדנה. שי החליף בתפקידו את שחר לוי.

התפקיד של שי לפני תפקידו כמ"פ היה קצין חימוש של גדוד 75. כששי הגיע לסדנת בית הילל הוא הבין שזאת יחידה ש"מסתכלת" על לבנון כל הזמן מכיוון שהיא הייתה כל הזמן בדריכות, בנסיגה של צה"ל מלבנון הייתה פעילות אחזקתית ברמת פעילות מאוד גבוהה גם מבחינת של הוצאת חוליות וגם מבחינה של אחזקת חלפים ליחידות שהיו בתעסוקה מבצעית בכל גזרת לבנון וגם לרמת הגולן.

מחלקת הרק"מ

במחלקת הרק"מ היו שלושה אנשי קבע – היה את יהודה לחמני שהיה מפקד המחלקה, היה את מוטי כהן ורונן עזרא, בנוסף להם היו 8 חיילים סדירים. המחלקה טיפלה בחסרי צריח, טנקים, מנועיה וגם חוליות. חוליות זה כל העבודה של טיפול ברק"ם בדרג ב' – טנקים בקו, שוטים, פומות, נקפדונים, נגמ"חונים. הכנסת החוליות ללבנון הייתה סוג של שגרה אבל תמיד היה צריך לוודא שלכולם יש מוכנות אישית גבוהה, מחזיקים ציוד, אפודים, שכפצים ונשקים כמו שצריך ולשמור על כשירות מבצעית של האנשים האלה. סדנת בית הילל הייתה הסדנה הכי קרבית מבין הסדנאות. התחום שהיה בלבנון הכי הרבה זמן היה החסרי צריח כי כמות התקלות שבהם דרג ב' היה צריך לתת מענה הייתה הרבה יותר משמעותית מתחום הרק"מ, תחום הצריח היה יותר עמוס בלבנון. במחלקת החמש צריח היה נגד צעיר אחד ושני חיילים סדירים שממש "גרו" בלבנון.

מחלקת הנגמ"ש

מחלקת הנגמ"ש עסקה בעיקר בטיפולים של מנועי נגמ"ש, הרצות שיקום של מנועים בכמויות מאוד גדולות בעיקר עבור צד"ל. היה מגיע בערך פעם בחודש סמי טריילר ופורק בסביבות 16 מנועים של נגמ"ש ולוקח 16 מנועים תקינים. בנוסף הם היו עושים גם הרבה טיפולי ב' לנגמ"שים. אנשי הקבע ששירתו בסדנה היו – ירון נאדר שהיה מנהל המחלקה והיה עוד נגד צעיר בשם אלמוג סמאי. המחלקה עבדה מאוד אינטנסיבי, הם היו נמדדים בעיקר בכמות ההכשרות של המנועים כי הכמות של המנועי נגמ"ש מצד"ל הייתה מאוד מאוד גדולה והם כל הזמן 'רדפו אחרי הזנב' בשביל להספיק להכשיר מנועים.

מחלקת המחסן

מחלקת המחסן הייתה 'היהלום שבכתר' מבחינת היחידות בחוץ. מנהל המחסן היה דני מלול שזה הבנאדם שמבחינת משובי לקוחות של כל יחידות הקו לאורך שנים תמיד צוין כמספר אחד, יכולת לתת שירות ברמה הכי גבוהה שיש. שי יכול להגיד את זה גם מהצד השני כשהוא היה קצין חימוש בחטיבה דני נתן לו את רמת השירות הכי גבוהה שאפשר לקבל ממחסן חלפים, הוא יודע למצוא את החלפים, יודע להביא לך את החלפים וגם אם אין לו הוא יודע איך להשיג לך אותם, אף פעם לא תקבל תשובה שלילית.

מחלקת הצמ"ה

במחלקת הצמ"ה היה א.ע.צ שהיה גם בוחן פיקודי שניהל את האירוע, קראו לו פיני אלמקיס. תחתיו היו שני נגדים – משה עוזיאל ושלומי בוזגלו והיה להם מחסן משלהם , מחסן צמ"ה שניהל אותו א.ע.צ אשר בן שושן. פיני היה בוחן של הפיקוד ולכן ההסתכלות שלו הייתה על כל הפיקוד, הוא היה עובד מול רמ"ד צמ"ה דוידי והוא עסק בכל הנושא של מוסכי חוץ, כל הכלים בפיקוד שיצאו למוסכי חוץ, הוא היה זה שמוודא ובוחן את הכלים במוסכים, מאשר חשבוניות, מאשר טיפולים, מחובר לתכנית העבודה הפיקודית. שי כמפקד שלו היה חותם על כל החשבוניות של כל המוסכים של כל כלי הצמ"ה בפיקוד. המטרה הייתה לתת מענה לסיוע לכל צוואר בקבוק שנוצר בצורה כזאת או אחרת בפיקוד בתחום הצמ"ה במקביל תכנית העבודה שלהם. מחלקת הצמ"ה הייתה מחלקה שקטה אבל עשו שם עבודה טובה מאוד.

מפקדת היחש"מ

במפקדת הפלוגה היה נגד בכיר שניהל את כל הסטטי ואת עבודת התפ"י – יצחק אלקובי, בנוסף היה גם את הרס"ר שהיה גם אחראי על כל מערך החשמל רק"ם – ספרי כהן. במטבח היה את מאיר כהן – נגד צעיר שניהל את המטבח. היה נגד שניהל את תחום הרכב והאמצעים שקראו לו פאהד עבדאללה. הסדנה החזיקה בכוננות טנק חילוץ, את ה M88 המפורסם יחד עם צוות חילוץ ייעודי שהיה בסדנא שהיה ששון, רונן עזרא, יהודה לחמני וכשהיה הקפצות לחילוץ מורכב הם היו נוסעים ללבנון עם הטנק להוציא חילוצים, יש חילוץ מאוד מפורסם שגם בעקבותיו קיבלו תעודת הערכה מפיקוד צפון על חילוץ של שני מג"חים ופרשים שהסתבך מאוד לחטיבה מערבית היק"ד ובסוף הפעילו את הסדנה ושי היה ראש הצוות יחד עם שמעון ממן שהיה מ"פ קריית שמונה, הם נכנסו לשלושה ימים לחילוץ מאוד מאוד מסובך והם הוציאו שני מג"חים שהתפרקו שם לגמרי כי הם שקעו בבוץ ולא הצליחו להוציא אותם והניסיונות חילוץ הקודמים גרמו לנזק מאוד גדול לכלים האלה, בנוסף להכל גם חיזבאללה ירה שם והיה שם סיפור מאוד מורכב וארוך. בוזגלו היה מטפל בכננות של הטנק כי הוא היה מומחה לכננות. לשי היה סמ"פ שהיה קצין בדרגת סג"מ הראשון היה אוהד חממי ומי שהחליף אותו היה אסף חיימוב.

סיכום שירותו

שי מסכם את תקופת השירות שלו כמפקד סדנת בית הילל כחוויה מדהימה גם מבחינת העשייה וגם מבחינת האנשים ששירתו איתו. זאת הייתה סדנה מאוד אינטנסיבית, הם עבדו גם ביום וגם בלילה.

אנשי הקבע ששירתו בסדנה:

@alt@

מפקד מחלקת רק"מ – יהודה לחמני

נגד במחלקת הרק"מ – מוטי כהן

@alt@

נגד במחלקת הרק"מ – רונן עזרא

מנהל מחלקת נגמ"ש – ירון נאדר

נגד במחלקת נגמ"ש – אלמוג סמאי

@alt@

מנהל מחלקת מחסן – דני מלול

מנהל מחלקת צמ"ה – א.ע.צ פיני אלמקיס

@alt@

נגד במחלקת הצמ"ה – משה עוזיאל

נגד במחלקת הצמ"ה – שלומי בוזגלו

מנהל מחסן צמ"ה – א.ע.צ אשר בן שושן

אחראי תפ"י – יצחק אלקובי

מטבח – מאיר כהן

רכב ואמצעים – פאהד עבדאללה

סמ"פ – סג"מ אוהד חממי

סמ"פ – סג"מ אסף חיימוב

 

מראיין ניסים קלו מנהל הידע

חיפוש מידע

כניסת חברים