דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיפור שירותה של אל"מ במיל' מרים זרצקי

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 30/03/2016

תאריך האירוע:

מספר צפיות: 3973


בכירים מספרים - תיעוד פעילות בכירי חי''ח בעבר לחיזוק המורשת והכרת החיל. אוגוסט 2016 - בוצע ע''י סרן אוהד עותמי

התפקידים אותם ביצעה לאורך השירות הצבאי:

  • 1978: השתתפות במחזור הראשון של קורס קצינות בחיל החימוש.
  • 1978-1979: שימשה כאישה הראשונה בתפקיד ממח''ג (מפקד מחלקת חימוש גדודית] במחנה שבטה.
  • 1979-1981: מפקדת בקורס קצינים וקצינת הדרכה בבה''ד 20.
  • 1981-1985: קצינת הדרכה במרת''ח (מרכז תחמושת).
  • 1985-1987: קצינת כוח אדם של חי''ח בפיקוד דרום.
  •  1987-1989: לימודי תואר ראשון באוניברסיטת ת''א.
  • 1989-1993: רמ''ד אקדמאים במקחש''ר (מפקדת קצין החימוש הראשי).
  • 1993-1997: רע''ן קד''צ במקחש''ר.
  • 1997-2000: רע''ן סגל במקחש''ר.
  •  2000-2002: רמ''ח פרישה באכ''א (אגף כח אדם).
  • 2002-2005: רמ''ח סגל באכ''א.

מהם הערכים המרכזיים ומאפייניו הייחודיים של חיל החימוש בעיניך?

א.מקצועיות: זהו הערך הראשון והחשוב ביותר, במיוחד בחיל טכני כמו חי''ח.

ב.קידמה ויוזמה: חיל החימוש מחויב תמיד להיות בחוד החנית של הטכנולוגיה.

ג.ייצור המעגל השלם: מתן מענה לצרכים בשטח תוך ביצוע כלל התהליך, החל משלב הפיתוח, דרך ניסויים ובחינה ועד לשלב האספקה וההטמעה. כל זאת תוך מתן מענה מקצועי ויעיל.

ד.קישוריות בין קציני החיל: שמירה על קשר תמידי בין קציני השדה והקצינים האקדמאיים בחיל לשם הבנה טובה יותר של הצרכים בשטח ומתן מענה טכנולוגי אופטימלי.

ה.טיפוח המשאב האנושי: הקפדה על פיתוח תמידי של כ''א בחיל דרך השתלמויות מקצועיות, לימודים אקדמאיים וכו'.

מה היו אתגרייך המרכזיים במהלך השירות?

א.חלוציות: בראש ובראשונה האתגר המרכזי היה לשמש כאישה הראשונה במגוון תפקידים, אשר עד לתקופה זו בוצעו ע''י גברים בלבד (בעיקר תפקידי ממח''ג). למרות היעדר הרקע המקצועי המתאים בחלק מהתחומים ועל אף שהמערכת במידה מסוימת הייתה בזמנו מעט שוביניסטית, ביצעתי בהצלחה רבה את תפקידיי לאורך השנים בחיל, בתור רס''נית, סא''לית ואל''מית ראשונה. העובדה שתמיד הייתי תחת עין בוחנת מצד מרבית מהגורמים במערכת, היוותה אתגר בשבילי שדרבן אותי להמשיך הלאה ולהוכיח את יכולותיי.

ב.גיוס נוער לחיל: בתפקידי כרע''ן קד''צ הייתי צריכה למצוא פתרונות יצירתיים בכדי להרחיב את מאגר המתגייסים לחיל החימוש. היה צורך למצוא דרך כיצד לטייב ולשפר את כמות ואיכות המתגייסים לחיל. בכדי לתת מענה לבעיה, הקמתי את פרויקט ''יעד'' במסגרתו מאתרים נערים ונערות עוד משלב התיכון, מטמיעים בהם את ערכי החיל ומורשתו, מקנים להם מקצוע חימושי, מממנים עבורם לימודי י''ג-י''ד וכו'.

הדרך להקמת הפרויקט הייתה ארוכה:

הגעתי עם תכנית מסודרת לקחש''ר דאז, תא''ל עמי סגיס, והוא הסכים לאשרה בתנאי שהמימון לפרויקט יבוצע ע''י ראש אג''א (כיום אט''ל - אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה). ישבתי והגיתי מראש מספר מדדי הצלחה לתוכנית (כמות המתגייסים לחיל, כמות המסיימים לימודי י''ג-י''ד בהצלחה, כמות הממשיכים ללימודים אקדמאיים ומסיימים בהצלחה וכו'). הצגתי את התוכנית ומדדיה לראש אג''א ולאחר אישורו העקרוני הועברה ההחלטה לראש אכ''א.נפגשתי עם ראש אכ''א אחד על אחד, ללא קחש''ר או ראש אג''א והצגתי לו את הרעיון. בתום ההצגה, הופתעתי כששאל אותי: ''כמה אנשים את צריכה לטובת התוכנית?''. בעיקר הופתעתי כי הדבר אומר שלוקחים מתגייסים המיועדים לשיבוץ אחר (חיל האוויר, לוחמים וכו') ומייעדים אותם לחיל חימוש - דבר זה אינו מובן מאליו. עניתי כי אני צריכה כמות של 120 אנשים והוא אישר.משלב זה, התחלתי לעבור בבתי ספר ובמוסדות חינוך בכל הארץ, כולל ברשתות ''עמל'', ''אורט'' ו''עמית'' ושכנעתי מנהלים, הורים ותלמידים להשתתף בפרויקט. כדי להגביר את המודעות לפרויקט, קיימתי אף ערבי הסברה בנושא. בתום התהליך, הגענו למספר מפתיע של 350 מועמדים, אותם מיינו לכמות של 120. כחלק מהתהליך בניתי את ענף קד''צ ומדור שוחרות וכן צוותי הדרכה בבתי הספר והכול מתוך אנשי החיל. עבור הקמת הפרויקט זכיתי בפרס חשיבה יצירתית של קחש''ר.בהמשך הדרך, הדבר שהעלה לי חיוך גדול על הפנים בהקשר הפרויקט, הוא העובדה שהוא בין הפרויקטים הבודדים שהועתקו מחיל חימוש לחיל האוויר. שם הוא נקרא פרויקט ''אופק''.

 כיצד תרם חיל החימוש לביטחון מדינת ישראל בתקופתך?

א.טכנולוגיה: במהלך שירותי בוצעו הרבה פיתוחים טכנולוגיים בהם היה מעורב חיל החימוש ובראשם פיתוח טנק המרכבה סימן 4. החיל תרם רבות למתן מענה לפערים המבצעיים בשטח, פתרונות הולמים שסופקו בזמן קצר ובגמישות גבוהה מאוד ללוחמים. לאורך השנים, כלל המצאות ופיתוחי החיל הושפעו והשפיעו על הטכנולוגיה בתעשייה והתקדמו יחד.

ב.מענה בחירום: לאורך שירותי התרחשה מלחמת לבנון הראשונה (מבצע שלום הגליל - של''ג). הייעוד העיקרי של החיל, כפי שהתממש אף בתקופה ההיא, הינו לוודא קיום אורך נשימה לכוחות הלוחמים בשטח. בתוך כך, החיל סיפק מענה לאחזקת הרק''מ ולהשארת הכלים בצי בזמינות וכשירות גבוהה.

אילו אירועים מכוננים מבחינתך התרחשו במהלך שירותך ומהי תרומת חי''ח הייחודית עבורך?

א.סיום קק''צ ראשון לנשים והאתגרים בדרך: השתתפתי במחזור הראשון של קורס קצינות בחיל החימוש. הקורס מנה שמונה בנות ובו סיימתי כחניכה מצטיינת. שילוב קצינה בחיל החימוש בזמנו, לחלוטין לא היה דבר טריוויאלי. בהתחלה לא תכננתי כלל לעשות קריירה צבאית, אך האתגרים שהוצבו בפניי לאורך הדרך, דרבנו אותי להמשיך הלאה ולהוכיח שאני יכולה לבצע כל תפקיד על הצד הטוב ביותר, במיוחד במסגרת בה התפקידים אוישו בעיקר ע''י גברים. הייתי צריכה להוכיח את עצמי בתפקידי כממח''גית בשבטה, בדגש על ההיבט המקצועי במסגרתו נדרשתי לרישיון נהיגה על נגמ''ש, תיקון כלים וכו'. לאורך הדרך אותה עין בוחנת מצד העמיתים לשירות, הובילה אותי לרצות ולכבוש את האתגר הבא. זכור לי כי במגרש המסדרים בסיום הקק''צ, נדרתי כי לא אחליף חוגר עד שאקבל את תעודת הסא''ל. עד כדי כך הייתי נכונה להמשיך ולהוכיח עצמי, כך שמבחינתי סיום המחזור הראשון זהו בהחלט אירוע מכונן בשירות.

ב. מינוי לרמ''ח הסגל: עד למינוי שלי, כלל הקצינים שאיישו את תפקיד רמ''ח הסגל באכ''א היו מחיל השלישות. העובדה שקיבלתי את התפקיד, בעודי משויכת לחיל החימוש, הפתיעה רבים ובכלל לא הייתה דבר מובן מאליו. עצם העיסוק בתפקיד חייב ידע בתחום כ''א ולכן באופן טבעי שובצו אליו קציני חש''ל. אפילו הקצינים שאיישו את התפקיד אחריי הגיעו מחיל זה, כך שזהו היה מינוי בהחלט נדיר ויוקרתי ולכן מבחינתי זהו אירוע מכונן ואולי אפילו בחיי המערכת.

ג. טיפוח אישי: לאורך כל שירותי, תרומתו הייחודית של חיל החימוש עבורי הוא בכך שבמגוון התפקידים בהם זכיתי לעסוק כקצינה, החיל למעשה בנה ופיתח אותי. לולא האתגרים שהציב בפניי, ככל הנראה לא הייתי בוחרת במסלול צבאי.

 

לסיכום

חיל החימוש בנוי מכ''א איכותי ומקצועי ברמה גבוהה מאוד, לדעתי אף יותר מחילות אחרים. החיל נמצא בחזית הטכנולוגיה ומורכב מכמות גדולה מאוד של מהנדסים, הנדסאים וטכנאים מהטובים ביותר שיש. לצערי, החיל נתפס כחיל אפור, בו מבוצת עבודה סיזיפית וקשה ומשובצים בו אנשים פחות איכותיים, למרות שהדבר אינו נכון כלל. חיל החימוש תמיד יאלץ להיאבק על מקומו ותפקידם של המשרתים בו כיום הוא להפיץ את היתרונות הקיימים בו, לקדם את שמו ולהצעיד אותו קדימה, כיוון שלא יכול להתקיים צבא ללא חיל כזה.

חיפוש מידע

כניסת חברים