המבצע מצא את מרת"ח ערוך ומוכן לביצוע משימותיו. עם תחילת המלחמה נפתחו החמ"לים והחל ניפוק תחמושת הקפאות על בסיס מערך הסדיר של מרת"ח. זאת בהתאם לתוכנית שהוכנה מראש ועל בסיס תחנות עבודה.
מאת: ניסים קלו
תאריך עלייה לאתר: 07/10/2023
תאריך האירוע: 1983-06-01
מספר צפיות: 445
ביוני 1982 יצא לדרך מבצע שלום הגליל – מלחמת לבנון הראשונה.
המבצע מצא את מרת"ח ערוך ומוכן לביצוע משימותיו. עם תחילת המלחמה נפתחו החמ"לים והחל ניפוק תחמושת הקפאות על בסיס מערך הסדיר של מרת"ח. זאת בהתאם לתוכנית שהוכנה מראש ועל בסיס תחנות עבודה. בהמשך המבצע גויסו אנשי מילואים והופעלו היר"מים. מרת"ח לקח חלק פעיל בדחיפת תחמושת לכוחות שבשטח, לראשונה באמצעות פלוגות הדחיפה, ואף הבסיסים הצעירים תפן וחתירה לקחו חלק במאמץ האספקה. במקביל לאספקת תחמושת לכוחות בוצעו ויסותי תחמושת מכל בסיסי מרת"ח לכוון צפון מתוך מגמה לשמור על איזון בפריסת המלאי בין הבסיסים והמרחבים. אנשי המרכז, לרבות אימהות לילדים, עבדו שכם אחד עם העובדים עבודה פיזית קשה במשך שעות רבות תוך שהן מוותרות על חייהן הפרטים ומבלי לחשב את שעות העבודה הרבות. אנשי האחזקה והלוגיסטיקה נתנו מענה שותף לצורכי הבסיס. המחשב המקומי שהיה בשימוש מרת"ח באותה עת, אפשר שליטה על כל תהליך ההצטיידות, על מיקום המשאית בתהליך, על המלגזות העובדות, על המחסנים הפעילים ועל העומס המושת על המחסן. המידע היה ברשות חמ"לי מפקדת מרת"ח, המרחבים והבסיסים.
לאחר שהכוחות הלוחמים נפרסו בשטח, הוקמו שני מרכזי אספקה במערב לבנון (זהרני) ובמזרחה (מרג' עיון,) ואנשי המרכז ניהלו את אתר התחמושת.
על אף הלקחים שנלמדו ההיסטוריה חזרה על עצמה – תחמושת שלל התפוצצה בבסיס נמרה. למרבה המזל לא היו נפגעים באירוע זה, אך עד היום ממשיכים לעסוק בפינוי הנפלים.