דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיכום שנת עבודהשל אנשי יחש"מ מחנה נתן שנת 2008 עוצמה כבירה של יחידה מפוארת

סיפורה של שנת עבודה 2008 ביחש"מ מחנה נתן - אוסף שחקני נשמה חרוצים העומלים על כשירות אמצעי הלחימה של צה"ל

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 05/11/2022

תאריך האירוע: 2007-12-31

מספר צפיות: 478


מפקד היחש"מ אל"מ שחר גלעד

סיפורה של התקופה

אל"ם שחר גלעד התמנה לתפקיד מפקד היחש"ם ב-31 לאוקטובר 2007, את הפיקוד על היחש"ם קיבל מאל"ם יורם נחמן, וזאת לאחר מסלול תפקידים במערך הליבה של חיל החימוש,  כאשר ניתן לומר שזהו תפקידו הראשון בגזרה הדרומית.  שחר מספר כי ביצע הכנות רבות והיערכות לתפקיד מפקד היחש"ם טרם כניסתו לתפקיד, הדבר התבטא בהשתתפות באירועי היחש"ם, שיחות עם מפקדים בעבר והתייעצות עם מפקדי יחש"ם מקבילים, סיוע ביועץ ארגוני ולמידת היחש"ם ויצירת תמונה כללית להתחלת העבודה ביחש"ם.

עם כניסתו לתפקיד הפיץ שחר את ה"אני מאמין" שלו לארגון, נכתב חזון וייעוד מחדש ליחש"ם, ומתוך רוח המפקד ניתן היה להבין ששחר ראה את היחש"ם "כנבחרת מובילה" בכל התחומים. אנשים מספרים ששחר תמיד דיבר לאנשים "בגובה העיניים", ובדרכו המיוחדת, הנעימה והצנועה הוביל את היחש"ם להישגים רבים גם ברגעי האמת. שחר הביא עימו מוטבים של מוסר, כבוד האדם, סבלנות, רגישות, נימוס, יושרה ודוגמא אישית. בתחילת דרכו עסק שחר בעיצוב התרבות הארגונית ביחש"ם. שחר דגל בשקיפות המידע ביחש"ם, ובניצול הזמן, אנשים מספרים כי בתקופתו של שחר ניתן דגש רב לניהול הזמני ביחש"ם.  ומתן דגש רב לעמוד בלו"ז שנקבע, עמידה בלו"ז מתחילה בהתייצבות לדיון, דרך ביצוע המשימה וכלה במעקב בקרה. ההגעה בזמן לכל מקום כערך, שחר הכין לו"ז עבודה מסודר ביחש"ם על פי עוגנים.

כחלק מעיצוב התרבות הארגונית ביחש"ם , שחר שם דגש רב בערך הסובלנות- לדבריו "הסובלנות אינה תפיסת עולם שנדרש לאמץ באמצעות הקשבה לגישות ולתפיסות שונות, ודעות חריגות כך שנבטיח איכות סביבת עבודה משופרת ותוצאות סופיות טובות יותר". נוסף על כך, הסובלנות באה לידי ביטוי גם בטיפול הפרט, אנשים מספרים שלצד הסובלנות עמד טיפוח המשאב האנושי כערך  ביחש"ם מתוך הבנה כי המשאב האנושי הינו המשאב החשוב ביותר ביחש"ם, תחילה יישמו נהלים מחייבים ביחש"ם- נוהל קליטת חייל חדש ביחש"ם, מדיניות דלת פתוחה, ביצוע ראיונות,

הקפדה על רווחת הפרט בדגש על בתי כנסת, חדרי אוכל, שק"ם, פינת המתנה, מועדון, מרפאה, אפסנאות, חדרי משמר ופעילות חינוך ומורשת. אנשים מספרים שאופן הטיפול בחיילים עפ"י תפיסתו של שחר, מתחיל בהקשבה, הכרת הבעיה, בהערכה, ובמידת הצורך גם ביצוע ביקורי בית וטיפול ת"ש מהיר. עוד הוסיפו כי שחר העמיד בראש סדר העדיפויות את הטיפול ברווחת הפרט, מתוך כוונה להפוך את היחש"ם למקום נעים לשירות והגברת המוטיבציה בקרב החיילים.

כתבה בנושא רווחת הפרט מתוך עיתון חדשות חיל חימוש (מרס 2008)

תחום התרומה לקהילה גיבש דגש רב בתקופתו של שחר, החברה והקהילה הפכו להיות חלק בלתי נפרד מעיסוקו של היחש"ם, כל פלוגה ביחש"ם העמיקה את הקשר עם גוף קהילתי ונוצר חיבור הדוק בין הפלוגות ביחש"ם והגופים השונים,  דוגמא לכך הינה שיתוף פעולה בין פלוגת קציעות לבין בית העיוור בב"ש. בתחילת ההתקשרות הפלוגה ביצעה פעילויות לאחזקה ושיפור פני המעון, אך עם הזמן חוזק הקשר ולבקשת החיילים המתנדבים, בוצעו מסיבות בחגים ופעילויות חינוכיות בבית העיוור. משיחה עם מפקדים מפלוגת קציעות בנושא נראה כי החיילים יזמו מספר פעמים פעילויות חינוך בבית העיוור, וכי הרגשת התרומה הייתה להם לערך ותרמה להגברת המוטיבציה לשירות ולחוסן המנטאלי של הפלוגה בתקופה זו. דוגמא נוספת להעמקת הקשר עם הקהילה, מוזכרת בכתבה מתוך אתר דובר צה"ל שפורסמה ב27 ביוני 2012 בנושר שילוב תלמידים בעלי נכויות וצרכים מיוחדים בעשייה הצבאית ביחש"ם בסדנת לאלקטרואופטיקה נשק וצ"י.

אנשים מסכמים את היחש"ם בתקופתו של שחר, כשלוש  שנים מרתקות ומאתגרות בהן היחש"ם עבר תהליכים ושינויים רבים, התקופה מיוחדת במינה שכונתה "היחש"ם בחירום" שהחלה בהכנות לתרגיל יחש"ם ולאחר מכן השתתפות במבצע "עופרת יצוקה". אירועים מעצבים אלו השפיעו באופן ניכר על העשייה ביחש"ם, ביצירת מענה אחזקתי ובהגדרת היחידה כנבחרת מנצחת, בעלת תרבות ארגונית וסטנדרטים גבוהים.

בנובמבר 2010 סיים אל"ם שחר גלעד את תפקידו כמפקד היחש"ם ומתוך הכרה בתרומתו הרבה ליחש"ם מונה למפקד חימוש פיקוד הדרום, ובמקומו התמנה לתפקיד מפקד היחש"ם אל"ם חיים אזולאי.

כותב רנ"ג במיל שחר זילברצוויג שהיה בשנה זו עוזר מהנדס הייצור ביחש"מ

שחר אסף את כל החומרים בדף מורשת זה ותודות לו

הפלוגות ביחש"מ בשנה זו:

  1. 831 רקמ
  2. 865 רכב
  3. 8644 צאלים
  4. 793 קציעות
  5. 8540 יעודית ואןפטרוניקה
  6. 7181 רכב חיון
  7. 7183 חיון

סיכום חציון 2008 מביא לידי ביטוי את מירב העשיה שיש ביחש"מ מעבר למשימות האחזקה היזומות והמזדמנות. כל אירוע שמוזכר פה פה מביא עימו  שהוא קשר לפיתוח היחידה.
פתיחת מנועיה חדשה - סביבת עבודה יעילה, שיפור טכנולוגי, בטיחותי, מקצועי ונקי מה שמשרה על עבודה נעימה וחלקה.  הקו המאחד פעילות יחודית של היחש"מ  למען הקהילה שמתבטא בליווי ואירוח של ילדים המאופיינים על הרצף ונדרשים לחינוך מיוחד.
מלט"פ מרכז לימודים טכנולוגי פיקודי - כיתת מחשב שמטרתה לתת מענה לימודי ומידע מקצועי ולבחון את הכושר המקצועי של אנשי החימוש   בכל הפיקוד.
חג פורים גיבוש חברתי ושבירת שיגרה לכלל החיילים ותחרות תחפושות.
ימי זיכרון וטכסים  חלק חשוב מהזיקה לארץ ולמורשת 
פרס הרמטכ"ל - תגמול מרגש והולם על כל העשייה.
סיכום חציון סוג של בקרה עד כה מראה מה עשינו איפה היינו טובים ואיפה קצת פחות והפעילות לשיפור.

כותב רס"ב דוד בן עמי

שירתתי באותה תקופה בפלוגת חיון אני זוכר דיי טוב את התקופה.

  • מפקד הפלוגה 7181 רס"ן אריאל שימה (קטנאר היום)
  • מנהל העבודה רנג קובי חגיאן
  • מפקד מחלקת הבוחנים רנג שלום וקנין
  • מפקד מחלקת יזום רס"ב יונתן גוזי

הפלוגה עסקה באחזקת רכבים (דרג ב (מזדמנים) וטיפול יזום (בת) לבתי ספר באזור (בהל"ץ 14, שיזפון 460, סיירים) מענה לבטש לאוגדה 80 באזור שיקמה ופלגות קדמיות במכלול יותם ובעין יהב. בנוסף מתן מענה לבסיס ניסויים 5050 ובסיס עובדה חיל האוויר.

אריאל שהיום הוא מפקד החיל - אריאל היה ממש כמו היום, בן אדם זהב. תמיד היה בן אדם של אנשים, תמיד דאג לפרט ולרווחת המשרתים בפלוגה. לא היה יום שלא היה מגיע לסדנה ובודק לשלומם של האנשים.
היה גם ימים שהיה בא ושם יד בלי להתבייש היה מלכלך את הידיים. החיל זכה במפקד זהב.

 סרט פתיחת חציון שני

 

סרט חציון 2008

המנועיה בעבודה

המנועיה חלק שני

תמונות משנת העבודה

אימון חילוץ

גיוס מילואים

טקס יום העצמאות

טקס רביבים

כיתת אחזקה

שגרת העבודה

קבלת פרס הרמטכ"ל

 

 

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

כניסת חברים