דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

רנ''ג אלון ראובני

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 25/04/2019

תאריך האירוע:

מספר צפיות: 2139


כתבה מעיתון במחנה - מירב בראל, מערכת אתר צה"ל | 24.04.2019

אחרי ששירת עשר שנים באוגדת שריון, עמד מאחורי עשרות פיתוחים, והכשיר מאות חיילים בתחום אחזקת הטנקים - רנ"ג אלון ראובני פורש מהצבא בתום 40 שנות שירות מאתגרות ומספקות. רגע לפני שהוא "יוצא לחופשי", הוא מספר לנו על תקופת השירות שלו, תחושת השליחות שמלווה אותו עד היום ועל המשפחה שתמכה בו לאורך כל הדרך. מיוחד

מירב בראל, מערכת אתר צה"ל | 24.04.2019

רנ"ג אלון ראובני משרת בצבא כבר במשך תקופה ארוכה. כמה ארוכה אתם שואלים? 44 שנים ליתר הדיוק. הוא התגייס ב-1976, שירת עשר שנים באוגדת השריון בתור חשמלאי טנקים, וכשסיים, הפך להיות מדריך בנושא חשמל מג"ח בבית הספר למקצועות הטכנולוגיים של חיל הטכנולוגיה והאחזקה. "בבית הספר, מלמדים את כל החיילים החשמלאים במערך האחזקה של חיל הטנ"א", מסביר רנ"ג ראובני, "איך להעניק מענה אחזקתי במקרה של תקלה, על מנת לשמור על כשירות וזמינות הטנקים, בשגרה ובחירום".

אחרי שנתיים בתפקיד, עבר רנ"ג ראובני לשרת במחלקה הטכנית של מפקדת החיל. היום הוא משרת בחטיבה הטכנולוגית ליבשה, במחלקת מתמרנות, ועוסק בפיתוח מערכות חשמל בטנקים. כל זה, כשהוא עוסק במקביל גם בהדרכת אחזקה, עד שישתחרר רשמית בסוף שנת 2019.

 

רנג ראובני (משמאל) עם היחידה שלי - יחידת שריון

למרות הפז"ם שהספיק לצבור, רנ"ג ראובני לא מפסיק להשקיע בחינוך דור העתיד ולהאמין בחשיבות המשימה שלו. "יש לי תחושת שליחות גדולה מאוד ואני שמח שתרמתי לעם ישראל דרך העשייה והיכולות שלי", הוא מדגיש, "חשוב לי לנצל את הזמן שנותר לי בצבא לעשייה מתוך אהבה למערכת ולאנשים שאיתי".

מערכות חשמל בטנקים לא היו הדבר היחיד שרנ"ג ראובני תיחזק בזמן שירותו, שכן במשך כל התקופה הזאת, חיכו לו בבית אשתו ואחד- עשר (!) ילדיו. "תובענות התפקיד דרשה את שלה, כמובן", מציין רנ"ג ראובני, "אבל מנגד, הייתה לי משפחה תומכת ואוהבת מאוד שעזרה לי להתחבר לתפקיד אפילו יותר".

לדבריו, היה לו חשוב להשקיע לא רק בתפקידו בצבא, אלא גם בתפקידו כאבא. "הילדים הבינו שאני עושה תפקיד חשוב בצבא והשתדלו לעזור כמה שניתן", הוא מתאר, "עם זאת, השתדלתי לתפקד כאבא באופן מלא, לא להחסיר אסיפות הורים, ימי הולדת וכל מאורע אחר שילד היה רוצה בו את אביו נוכח".


רנג ראובני (ימין) מקבל דרגות רס"ב מקחש״ר (קצין חימוש ראשי) דאז, תא"ל צבי איינהורן

"אם יש מישהי שחובה להעריך ולהודות לה - זו אשתי", קובע נחרצות רנ"ג ראובני, "כמות ההבנה, התמיכה וההכלה שלה גם בזמנים הקשים ביותר, הפעימו אותי כל יום מחדש".

היום, אחרי עשרות שנות ניסיון ומשפחה מורחבת במיוחד, רנ"ג ראובני מסתכל אחורה ומתגאה: "בתחילת הדרך, הבטחתי לעצמי שאעשה כל דבר כדי לשפר את מה שביכולתי, ואכן עשיתי זאת. אני עומד מאחורי שלל פיתוחים, ביניהם, נגמ"ש ה'פומה' של חיל ההנדסה וה'אכזרית' של חיל הרגלים. גם היום אני עוסק בפיתוח נגמ"ש 'אופק', שמתאים את עצמו לטווחים של שדה הקרב העתידי עם יכולת מושלמת לפיקוד על גדוד".

 

רנג ראובני (שני משמאל שורה תחתונה) בזמן שהדריך בבה״ד 20 בבית הספר לטכנולוגיה ואחזקה

כמו כל נגד המשרת בצה"ל, גם רנ"ג ראובני משתייך למערך הנגדים שאחראי על שירותם ותנאיהם. "המערך עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות בדגש על פיתוח והעצמת הנגדים, הן בהיבט האישי והן בהיבט הפיקודי", כך מספרת ראש מנהל נגדים, סא"ל ליאת פוני, "מתווה הביגור מביא עימו יתרונות רבים לצד אתגרים עימם אנו מתמודדים באופן ייחודי ויצירתי והדרך ללא ספק עוד רבה. התמריצים והמענקים הותאמו למתווה ויותר נגדים במובהק זוכים לתמיכה ולהערכה".

"המציאות משתנה ומחייבת אותנו כמערכת להתאים את תנאי השירות והמעטפת כל הזמן", מדגישה סא"ל פוני, "בכירים בצה"ל מבינים כי מערך הנגדים הינו מערך איכותי, מקצועי ומשמעותי לתפקודו של צה"ל כצבא חזק אשר מוכן לכל משימה לה יידרש".

לדבריו של רנ"ג ראובני, המסגרת הצבאית העניקה לו את התנאים הראויים והמסגרת הבונה ולכן פרישה לא הייתה בראש סדר העדיפויות שלו. "הייתי חושב על להמשיך בקריירה הצבאית שלי", הוא מודה, "אבל אני גם מבין שזה הזמן להתקדם לאתגר הבא, ושזה הזמן שלי לפנות את מקומי לכישרונות הצעירים שימשיכו את הדרך והחזון שלי להשלמת המשימה הצה"לית".

 רנג ראובני מדריך אנשי מרכז תחמושת באחזקה ואיתור תקלות

רנ"ג אלון ראובני משמאל

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

(מוצג לפי התאריך העברי)
טלמן אבינועם ז

כניסת חברים