שנת 1990 - הקמת האנדרטה לזכר חללי חיל החימוש
דרגה בשחרור:
בשנת 1990 בעת כהונתו של תת אלוף צביקה אורן כקצין החימוש הראשי, הוקמה האנדרטה לזכרם של נופלי חיל החימוש, האנדרטה ניצבת לשולי רחבת אבן גדולה בה פזורים פסלים בצבעים שונים שעוצבו מחלקי טנקים, תותחים ופריטים אחרים. האתר כולו מוקף בלוחות פלדה שעליהם תבליטים מחלקי נשק. כל פריטי הזיכרון באתר נבנו והורכבו על ידי אנשי חיל החימוש.
הקמת מחלקת אחזקה באט"ל(אגף טכנולוגיות) - שנת 1990
בשנת 1990 הוקמה מחלקת האחזקה באגא והוכפפה לחטיבת התחזוקה וזאת על מנת לתת מענה הולם לניהול ולתיאום כלל המאמץ האחזקתי בצהל. המחלקה הוקמה עב ענף אחזקה וטנקים באגא (אגף האפסנאות), אליה התווספו מדור תכנון אחזקה מענף שדה במקחשר ומדור הקשר מענף הספקה באגא. למפקד המחלקה הראשון מונה אלמ דוד יהושע שהתחיל עם כניסתו לתפקיד לעסוק בהקמה ובמיסוד של המחלקה.
מצלח שנת 1990 – אלמ חיים שניידרמן ממשיך בתנופת העשייה
בשנת 1990 מונה אלם חיים שניידרמן לתפקיד מפקד מצלח והחליף את אלם דוד בראון, חיים הבין שחרף העובדה שהיקף המשאבים של צהל לטובת המערכת הלוגיסטית עצום, נושא הרכש וההצטיידות נמצא בירידה מתמדת לנוכח האילוצים הכלכליים של הצבא. חיים פעל במלוא המרץ להשקיע בפריטים בעלי אורך נשימה לוגיסטי, תוך שימוש במודלים ובחקר ביצועים. בתקופתו פותחו מודלים כמותיים, שאיפשרו ביצוע סימולציות המנבאות צריכה בקרב אוכלוסיית המעתדים.
שנת 1990 חיל החימוש במלחמת המפרץ הראשונה
שנת 1990 חיל החימוש במלחמת המפרץ הראשונה, מרכז הציוד נקרא להערכות ולחלוקת חירום של ערכות אבכ, ראשית בצה‘‘ל ובמערכי המילואים ולאחר מכן סיוע לעורף האזרחי. במחסנים של בסיסי הציוד הוקמו שורות של שולחנות, עליהם נפרסו הערכות וסביבם מאות חיילים המטפלים בציוד. במקביל נרכשו עשרות אלפי ערכות מגורמים אזרחיים ויובאו מאות אלפים מחו‘‘ל. רכש זה נקלט על- ידי מרכז הציוד ונופק מיד לאוכלוסיה האזרחית. בנוסף לכך, החלה התקנת מגנים לרכבים עבור היחידות המיוחדות. כל זה היה נטל לוגיסטי כבד, אשר תבע עבודה רצופה במשך כל שעות היממה, התפרסות לוגיסטית מהירה בכל רחבי הארץ וטיפול בבעיות רבות שנוצרו בקרב מגוון האוכלוסייה בישראל. חיילי החימוש ששרתו ביחשמים לנו ביחידותיהם על- מנת לתת מענה במקרה של נפילת טיל באזור ונערכו למצב של פצועים ונפגעים רבים
האלוף עמיעז סגיס – מטכנאי אחזקה לקצין החימוש הראשי (שנת 1991)
אלוף עמיעז סגיס מונה לקצין החימוש הראשי ה- עשירי, ב 6 בספטמבר 1991 והחליף את תאל צביקה אורן. תקופת כהונתו מאופיינת בהתמודדות צהל עם ארועי ביטחון קשים ומתמשכים בלבנון, באיוש ובאזחע. בתקופתו נמשך תהליך פיתוחן וקליטתן של מערכות נשק חדשות ושיפורן של מערכות נשק קיימות, שיפור מערכות נשק מונחה מדוייק, שיפור מערך הצליפה, מיגון רכבים לבטש, רכש וקליטת מערך ה- MLRS וחידוש משק הרכב לסוגיו.
שנת 1991 מלחמת המפרץ הראשונה : מצלח – לא נח
עם פרוץ המלחמה הוטל על מצלח לארוז תרופות לחלוקה בציבור במקרה של מלחמה ביולוגית. בתקופה שלפני פרוץ המלחמה היו רמות המלאי במצלח מצומצמות והמלאי עצמו לא תאם בחלקו את הציוד שהיה מצוי בשימוש הצבא, לפיכך, התמקדה פעילות המרכז במאמץ לשכנע את מקבלי החלטות להגדיל את תקציב מצלח, על מנת להגיע לרמות המלאי המתאימות לצלם המודרני.
שנת 1991 ''הילכו שניים יחדיו בלתי עם נועדו'' עמוס ג', 3
מספר תת אלוף אורן תפקיד קחשר היה בשבילי פסגה של הקריירה הצבאית, התפקיד היה מאוד מאתגר כי נדרשתי לפתור את הבעיה של 2 חלקי חיל שונים, יחודיים ולא אינטגרטיביים, מערך האחזקה והמערך ההנדסי ולנסות לחבר ביניהם.
נסא בשטח -אין מתח
בתקופת שהיית צהל באזור רצועת הביטחון בלבנון פעלה יחידת הניסויים ללא לאות לפיתוח מיגון איכותי והולם לאבטחת חיילי צהל ששהו ברצועת הביטחון. התנועה בלבנון הייתה עם כלי רכב מסוג מרצדס ממוגן שהיה אמנם ישן, אך מבחינה טכנית היה ברמה גבוהה מאוד, מספר משה גבאי, מפקד עמדה 13 ביחידת ניסויים . ענף מיגון נדרש ללוות באופן צמוד את לוחמי צהל בעת הפעילות המבצעית בלבנון.
שנת 1992 - גירוש פעילי חמאס ללבנון - הפשטות מנצחת
אהוד דוד ששימש באותה העת קחש גבעתי מספר על האירוע: נדרש היה להחדיר כוחות משוריינים כדי למנוע את כניסתם של כוחות לבנונים וסורים על הציר ישב טנק של צדל מסוג 52 T סובייטי והוא תקוע, חוסם את ציר הגישה היחידי, צוות הטנק של צדל ברח, ולא היה מי שיזיז את הטנק. לאחר מספר ניסיונות לחלץ ולהזיז את הטנק שבינתיים שקע עוד יותר בבוץ, חשבתי לתומי שאולי הכלי בכלל כשיר, אך איך מניעים טנק סובייטי ? בשעה 02:30 לפנות בוקר, עלה הרעיון להתקשר לנגד וותיק מאוד מהדרום ששירת ביחידה עם טנקי טירן )הטירן הינו טנק שלל מסוג T52( וללמוד ממנו איך מניעים את הטנק. אני מתקשר למוני שהיה נגד מומחה לטירנים ומוני שהיה אז בבאר שבע, מסביר לי
מה אתה רוצה להיות שתהיה גדול? חימושניק!
בבה‘‘ד 20 הועלתה יוזמה על- ידי סגל המדריכים של ענף מנ‘‘ש להזמין גני ילדים מראשון לציון לביקור בבה‘‘ד. מפקד הבה‘‘ד וראשי הענפים קיבלו את היוזמה בברכה ובתאום עם ראש עיריית ראשון לציון תת אלוף במיל‘ מאיר ניצן )שכיהן כקצין חימוש בתפקידים רבים ומגוונים( הוזמנו ילדי הגן לסיור בבה‘‘ד. הסיור כלל בתוכו הסבר קצר על כלי הרכב והרק‘‘ם, נטיעת שתילים ברחבי הבה‘‘ד ומפגש עם חיילי חימוש מקורס מכונאי רכב.
קח''ש ''עוז 77'' ממונה למפקד מחנה נתן
בשנת 1992 ממונה אל‘‘ם זאב אלון (אנוליק) למפקד מחנה נתן. בתחילת דרכו שימש אל‘‘ם אלון כקצין החימוש של אביגדור קהלני במלחמת יום הכיפורים, במהלכה ניתן דגש להפעלת מערך חימוש מקצועי ומיומן שבוצע ללא רבב ע‘‘י אל‘‘ם אנוליק. אל‘‘ם זאב הוזכר רבות בסיפרו הידוע של אביגדור קהלני ‘‘עוז 77‘‘ בזכות נחישותו המקצועית ודבקותו הבלתי מתפשרת בכשרות מערך האחזקה.
הקמת פיקוד העורף ומחלקת החימוש בפיקוד
כתבה זו מספרת על הקמת פיקוד העורף וכן את הקמת מחלקת החימוש בפיקודו של אפרים בן יצחק. על הקמת מפקדה חדשה, כתיבת תורות ואחזקת אמל‘‘ח מיוחד במינו.
יעקב בקשי מפקד בסיס שקמה במצל''ח - מהבלאי אל המלאי
סיפורו המדהים של יעקב בקשי - את מסלולו הצבאי החל יעקב בקשי, עוד כשהיה נער צעיר, בן למשפחה בת עשר נפשות, שרק שנים ספורות קודם לכן עלתה ארצה מבגדד.טרם השלים את לימודיו בבית הספר התיכון, פגש בקצין חימוש שהציע לו עבודה בחיל, בתנאי שתוך כדי העבודה ישלים את לימודיו בתיכון ואת תעודת הבגרות. ‘‘הוא אמר לי בסוף אתה תהיה מפקד בחיל החימוש‘‘. ‘‘הרעיון קסם לי‘‘, הוא נזכר. ‘‘נכנסתי לעבודה ביחידה, שכמה שנים לאחר מכן הפכה להיות מצל‘‘ח, כמחסנאי וטכנאי. לאחר שהרווחתי שלוש משכורות בזיעת אפי, רכשתי לי אופניים, כלי תחבורה שאיפשר לי ללמוד מדי ערב בבית הספר‘‘.
שנת 1994 תחרות ארץ ישראל יפה בבית הספר לחימוש
כחלק מפעילות הבה‘‘ד לתחרות ארץ ישראל יפה, הוחלט על ידי סגן מפקד הבה‘‘ד לשלט מחדש את כלל המשרדים וכיתות הלימוד. למשימה נרתמו סגל המפקדים והחניכים ששילטו מחדש את כלל המבנים בבה‘‘ד תוך גילוי יצירתיות וכישרון גרפי מרשים.
אל''ם אורי לוי מניע את גלגלי השינוי במרת''ח
מפקד המרכז אל‘‘ם אורי לוי הקדיש מאמצים רבים לשיפור ולפיתוח שיטות לסילוק תחמושת, לאחר עבודת מטה מאומצת ושינוי המבנה האירגוני נורתה יריית הפתיחה לביצוע התהליך וסוף סוף ‘‘נפטרים‘‘ מצבר תחמושת פסולה.
עמיעז סגיס- האלוף השלישי של חיל החימוש
בטכס מרגש ורב משתתפים הועלה תת אלוף עמיעז סגיס לדרגת אלוף ומונה לראש אג‘‘א. הטכס נערך בבה‘‘ד 20 ולא בכדי, שכן תת אלוף סגיס החליף את האלוף חגי שלום שגם הוא נושא בגאווה את סמל חיל החימוש.בטכס השתתפו מאות קצינים ומפקדים מהמערך הלוגיסטי ומכלל צה‘‘ל ובמהלכו הבטיח האלוף סגיס להמשיך, להעצים ולטפח את איכות כ‘‘א במערך ואת שימור עוצמתו של האגף בצה‘‘ל.
אזכרה לחייל בריטי נובמבר 1991
ביקור רמח מעמ
הופעת להקת חיל חימוש ביום הלוחם הטכנולוגי
השבעת הלוחם הטכנולוגי
מורשת קרב עמק הבכא
מירוץ הלפיד נתניה
ביקור נשיא המדינה קציר בחיל החימוש - שנת 1977
תמונות מביקור הנשיא קציר בחיל החימוש
שנת 1974- יום הילד של מרכז שיקום ואחזקה - המש"א
יום הילד התקיים במרכז בליווי תערוכה אמצעים, הופעה של ציפי שביט ותצוגה של נסיעת טנקים.
ביקור הרמטכ''ל דן שומרון 13.9.1990 בחיל החימוש
תמונות נדירות מביקור הרמטכ‘‘ל דן שומרון בפרוייקט המרכבה
כנס תורמים לעמותת החיל , גני אורנים , 4.2.1990
תמונות מכנס איסוף התרומות להקמת אתר ההנצחה לחיל בנתניה.
נופש העשרה לאנשי קבע שנת 1993
תמונות מסוף שבוע נופשון לאנשי הקבע והקצינים התקיימה בתאריך 21/3/1993. היה שמח מאוד גיבוש ומנוחה מהעבודה התובענית.
שנת 1993 - יום הילד ביחש"מ ערבה
תמונות מיום הילד שהתקיים ביחש"מ בשמיני למרץ 1993. עם הילדים והרעיות. השקעה רבה בהנאת הילדים והמשפחות.
אזכרה לחללי אסון הספארי שנת 1991
תמונות מטקס האזכרה לחללי הפיגוע במשאית הספארי. בטקס השתתפו קצין חימוש ראשי, משפחות השכולות וכן חיילים מיחש"מ שמשון. משתתפים באבלם הבלתי סופי של המשפחות
מעבר לעמודי מידע נוספים
אהבתם את הדף? שתפו אותו עכשיו בפייסבוק!