.jpg)
גיל
בן 20 במותו
מלחמה:
בשגרה
מקום הנפילה:
דרום לבנון , נפל בקרב
תאריך עברי:
ד אדר ב תשלח
תאריך לועזי:
15/03/1978
בן עזרא וחנה. נולד ביום ג' בטבת תשי"ט (14.12.1958) ברחובות. הוא למד בבית-הספר היסודי 'בן-צבי' והמשיך את לימודיו בבית-הספר התיכון 'קציר'. את לימודיו התיכוניים השלים בבית-הספר המקצועי 'אורט' במגמה של מכניקה-עדינה. ניסו היה תלמיד מצטיין וזכה במלגות על שקדנותו בלימודים. הוא היה חובב-ספורט ושיחק בקבוצת הכדוריד של 'הפועל' רחובות. הוא גם שיחק כדורגל בקבוצת 'מכבי-שעריים'. כן הצטיין בשחייה. ניסו אהב ספרות, מוסיקה ובעלי-חיים והיה אספן בולים ומטבעות. הוא היה חברותי והתבלט בחברה בנועם-הליכותיו ובשמחת-החיים שהיתה בו.
בתחילת אוגוסט 1977 גויס לצה"ל והוצב לחיל החימוש. לאחר הטירונות נשלח לקורס-מ"כים.
ביום ו' באדר ב' תשל"ח (15.3.1978) נפל בקרב בדרום-לבנון, בעלות כלי-הרכב שנהג בו על מוקש. הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין שברחובות. השאיר אחריו הורים, שתי אחיות ואח.
"נסים שירת תחת פיקודי בתפקיד מכונאי-נגמ"ש", כתב מפקד-היחידה במכתב התנחומים למשפחה השכולה. "הוא היה נעים הליכות, מתנדב לכל משימה, מוכן לעזור לחבריו בכול ומאוד מקובל עליהם. הכרתיו כחייל טוב וחובב ספורט. ביום הספורט של חיל-החימוש זכה בתעודת-הוקרה על הצטיינותו".
שר-הביטחון דאז, עזר ויצמן, כתב במכתב-התנחומים למשפחה: "טוראי נסים כהן היה חייל מצוין, חבר למופת ואהוב על כל מי שהכירו."