דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיפור שירותו של סא"ל בדימוס אלמגור יובל שהחל מאלחוטן בצוללות ,לוחם וקצין חימוש

סיפורו המרתק של יובל שגדל בחיפה שירת כאלחוטן בצוללות בסדיר, השתתף במלחמת ששת הימים כלוחם אלחוטן , עבד במש"א 7200 במשך כמה שנים, התגייס לקבע ויצא לקצונה ושירת כקצין חימוש ביחידות שדה וביחידות שונות ומגוונות וסיים את שירותו בדרגת סא"ל

קישור לאלבום התמונות האישי

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 30/11/-0001

תאריך האירוע:

מספר צפיות: 1343


ילדות

יובל גדל בחיפה, בתיכון למד אלקטרוניקה ומסגרות, התגייס ב-1964. כדי להבטיח את מקומו בחיל הים, התנדב לגדנ"ע ים ובמסגרת זו ביצע טירונות בבה"ד 4, טירונות ים בבה"ד חיל הים וכן קורס אלחוטן ימי. עם גיוסו לצה"ל התנדב לשירות בצוללות כצוללן-אלחוטן. יובל הגיע מבית של ניצולי שואה, לאביו היו ששה ילדים ואשה שנספו בשואה. אביו נישא מחדש לאחר המלחמה ונולדו לו שני ילדים, יובל ואחותו. יובל החליט שבמשמרת שלו אסון כזה לא יקרה שנית. בשנת 1967 השתחרר משירות סדיר שהיה מאוד מרתק ומאתגר וברובו היה מתחת למים.

מלחמת ששת הימים

בחופשת השחרור מהשירות הסדיר, בתקופת ההמתנה למה שנקרא אחר כך מלחמת ששת הימים, קיבל יובל צו שמונה ובו התבקש להתייצב בחטיבת הטנקים. כשנשאל מה היה תפקידו בצוללות, ענה שהיה אלחוטן. המפקד היה מאוד מרוצה וציוות אותו כקשר בסיירת החטיבתית, בג'יפ סיור מספר שניים. במהלך הלחימה הסיירת הגיעה לעמק דותן, שם טנק ירדני ארב להם בתוך בוסתן ופגע בג'יפ של מפקד הסיירת. כל הצוות נהרג מול עיניו. כך הפך ג'יפ מספר שניים לג'יפ הפקוד שהוביל את החטיבה. החטיבה הגיעה דרך הג'יפטליק לגשרי הירדן ושם קצין הנדסה וצוותו פוצצו את הגשרים כדי למנוע את כניסת הירדנים לארץ. לאחר פיצוץ הגשרים, החטיבה קיבלה משימה לעלות לרמת הגולן. הם הגיעו לבוקעתה, שם נפגש המח"ט עם נציג של האו"ם שהיה קצין נורווגי וגם עם קצין סורי לצורך תיחום גבולות. לפתע, שאל הקצין הנורווגי: מי יושב בחרמון? והמחט ענה לו אנחנו.  המח"ט אמר למפקד הסיירת בעברית לקחת את הצוות שלו לעלות לחרמון ולהציב שם את דגל ישראל. על גבו של יובל העמיסו מכשיר קשר ודגל המדינה. זו הייתה הפעם הראשונה שישראלים הגיעו לחרמון. הם עלו לפסגה הראשונה בשבילי עיזים והניפו את הדגל. בהפסקת האש, לאחר חודשיים שוחררו חיילי החטיבה לביתם.

לאחר המלחמה

  1. עבודה בחברת פיאט.
  2. עבודה כאזרח עובד צה"ל במש"א 7200 כמעתד יצור חוץ.
  3. מעבר לשירות קבע. יובל היה נציג הקישור של המש"א עם משרד הבטחון.
  4. יציאה לקורס קציני חימוש.
  5. שיבוץ לפיקוד צפון. האלוף יאנוש בן גל ז"ל החליט לבנות מערך סיורי חוף וחיפשו קצין חימוש בעל רקע ימי. הבחירה נפלה על יובל שהיה האיש הנכון במקום הנכון. העבודה היתה אינטנסיבית תוך חילוצי ג'יפים יום ולילה.
  6. מפקד היחידה למוסכי חוץ והעברת היחידה לסדנת בת גלים.
  7. חזרה לחיל הים כקצין חימוש בסיס חיפה. עם הגיעו ליחידה פרצה מלחמת לבנון והיה צורך לספק במהירות וביעילות אמל"ח ליחידות הלוחמות בים. בתום הלחימה וכאות הוקרה והערכה הוענקה לו דרגת רב-סרן.
  8. התנדבות לשירות בלבנון. לאחר שנתיים בחיל הים התנדב יובל לשירות בלבנון.
  9. לימודי תעשיה וניהול.
  10. עם תום הלימודים הוחזר יובל למש"א 7200 כראש מדור עיתוד והרכשה טכנית. לאחר זמן הוצב על פי סיכום עם מפקד חימוש פיקודי ליחידת חימוש ברמת הגולן לשנה. עם סיום התפקיד הובטח לו קידום כמינוי לסמח"ט בחטיבה 14 והעלאה לדרגת סגן אלוף.
  11. ב-1992 פרש מצה"ל.

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

(מוצג לפי התאריך העברי)
שמואל יורם ז

כניסת חברים