דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

נובמבר 2009- הקמת מרכז ההנצחה החיילי בנתניה

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 02/03/2016

תאריך האירוע: 2009-11-01

מספר צפיות: 2391


חניכת מרכז ההנצחה החיילי

בשנת 2009 נחנך מרכז ההנצחה של חיל החימוש וזאת בנוסף לאנדרטה הקיימת, הרעיון להקמת מרכז ההנצחה נולד בגין הצורך בהקמת מרכז הנצחה ייחודי לחיל, אליו יוכלו להגיע משפחות החללים ולהתייחד עם יקיריהם. נתניה, העיר המאמצת של חיל החימוש, הקצתה את השטח הסמוך ל''בית יד – לבנים'' לשם בניית מרכז ההנצחה. מיקום זה נבחר לא בכדי, כדברי קצין החימוש הראשי, בטקס חנוכת האתר: ''אתר ההנצחה אמור להוות, מלבד אתר התייחדות, מרכז פעילויות, אתר חי ונושם, מקור השראה, בו יושבעו חיילי ומפקדי חיל החימוש, מקום בו ינשא בגאון וביגון, זכר היקירים שבמותם ציוו לנו את החיים''

סיפור הקמתו של מרכז ההנצחה

הקמת מרכז ההנצחה של חיל החימוש בשנת 2009 הייתה פועל יוצא של דבקות במשימה ונחישות יוצאת דופן של יו''ר עמותת חיל החימוש היוצא אל''ם ) מיל' ( דוד שילה ושל קצין החימוש הראשי תת אלוף חיים רונן, שפעל רבות בנושא גיוס כספים ומשאבים להפיכת החזון למציאות: ''יום אחד'' מספר דוד ''התקשר אלי חיים רונן שהיה אז קחש''ר ואמר לי שלמחרת בבוקר אמור להגיע אליו אורח מחו''ל בשם מאיר אייזק, שהבן של חבר טוב שלו היה חימושניק שנהרג בתאונת דרכים, והוא בא לבקר את חברו בשבעה. מאיר אייזיק תרם 100,000 דולר ואז הבנתי שהחלום להקמת מרכז הנצחה יכול להפוך למציאות. התחלנו לאסוף תרומות מכל מי שרק יכול היה לתת: מאה פה, אלף שם, בנוסף התחלתי לעבור מפעלים וחברות והשגתי דרך קשרים תרומה של 25,000 ₪ מבנק הפועלים ממש פרוטה לפרוטה. אך עדיין היינו רחוקים מאוד מהגשמת החלום של הקמת מרכז ההנצחה לחיילי החימוש''.

''בוקר אחד הרים אליי תת – אלוף חיים רונן טלפון ועדכן אותי שיש יהודי בארה''ב שמעוניין לתרום ל''גרז'ניקים'' - כלומר לחימושניקים, והוא רוצה לתרום 362,000 דולר.

הוא הסביר שזה קשור לגיל של אשתו והבן שלו, אמרתי לחיים שיבקש מהתורם 500,000 דולר ולאחר שחיים התקשר אליו התורם הסכים, היה ברור לי שאני יכול לאסוף עד 4 מיליון.

אבל המכרז הראה לי שאני צריך 5 מיליון – אז בתוך הוועד ''שברנו את הראש'' מה לעשות, ואני המלצתי שנעשה את זה בשלבים, ובאמת במכרז שפורסם היו כמה קבלנים שנבחרו כמועמדים לביצוע הפרוייקט, ולבסוף נבחר קבלן שהסכים לביצוע העבודה בשלבים''

כאשר אימו של התורם הגיעה לביקור, הסתבר לי שהוא היה חייל שלי כשאני הייתי מחש''פ צפון הוא היה קח''ש בגדוד תותחנים.... הזמנתי את התורם להתרשם מתחילת הבנייה, וכשהוא בא הוא התרשם עמוקות מחשיבות הפרוייקט ותרם סכום נכבד בנוסף על תרומתו הראשונה..

וכך הסתדר הריצוף, החשמל והמושבים... הייתה בעיה רצינית עם הגב' מרים פיירברג ראש עיריית נתניה שהתנגדה בכל תוקף שהאתר ימשיך להיות יד זיכרון,

עד שלבסוף מהנדס העיר שהוא אב של קצין מחיל חימוש הגיע איתנו להסכמה שמרכז ההנצחה ייבנה כ- 200 מטר דרומה מהשטח עליו היה מתוכנן להיות בנוי '' ''כך הפכנו חזון למציאות והגשמנו את החלום להקמת מרכז הנצחה מרשים ומפואר לחיל החימוש'' מתגאה דוד שילה.

 

 

לצפיה בתוכן באתר בפורמט PDF - לחץ על הקישור 
(עולה לאט ויתכן שתצטרך להקטין את גודל התצוגה)

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

כניסת חברים